gaming sinds 1997

Call of Duty: United Offensive

Wereldoorlog II. Vijf jaar waarin veel gevochten is en waarin vele mensen zijn gestorven en nog meer mensen dierbaren zijn kwijtgeraakt. In Call of Duty mocht je, samen met de bevrijders aan Amerikaanse, Engelse en Russische kant, mee gaan om Europa te bevrijden van de stalen greep van Hitler en zijn Nazistische partij. Call of Duty was mooi, prachtig, geweldige sfeer en je voelde je echt al een deel van het team. Maar niet alle veldslagen geraakten in Call of Duty. Reden te meer dus om een uitbreiding uit te brengen met deze beroemde veldslagen in: Call of Duty: United Offensive

Net zoals in CoD speel je eerst mee aan de kant van de Amerikanen. Samen met Sgt. Moody, Cpt. Foley (personages uit CoD) mag je weer ten strijde trekken tegen de Duitsers in ons goeie ouwe Belgenland. Inderdaad, het is weer tijd voor “The Battle of the Bulge”. Net zoals in CoD krijg je amper tijd om je voor te bereiden, voor je goed en wel bezig bent ontmoet je al een patrouille Duitsers (mét tanks) en wordt je in het gevecht gesmeten. De tanks knallen, bommen vallen naast je in, je oren tuiten van de knallen, de vijand moet weer jouw stuk van de linie komen overvallen. Pure actie zoals in CoD. Heerlijk.

Zoals je kan merken is er aan de gameplay dus niet veel veranderd. En dat is maar goed ook, want ik vond de gameplay in CoD geweldig goed. De paar dingen die ze wel merkbaar veranderd hebben is onder andere de AI van je medespelers. Waar je in CoD al sterk het gevoel had dat je een deel van het team was, hebt je dit in CoD: UO nog meer. Je moet nog af en toe de leiding nemen net zoals in CoD, maar het valt niet meer zo hard op. Het gebeurde immers soms dat je al tien meter voor de rest uitliep voor ze begonnen bewegen.

Ook is de actie nog wat meer uitgebouwd en zijn de gevechten nog spannender gemaakt. En ook de Duitsers reageren iets alerter op je aanwezigheid, maar dit kun je dan weer goedmaken door de nieuwe wapens die ter je beschikking staan. Alles is dus goed uitgedacht en gebalanceerd dus. Hoewel er net zoals in CoD ook weer een paar missies die ongelooflijk moeilijk zijn en die je de zin voor gaming doen verliezen. Zo is er de bomber missie waarin je als boordschutter in een bomber zit en je constant van wapen moet wisselen om de vijandelijke jagers van je af te houden. Vergelijk deze missie met die in CoD waarin je vanachter in de truck zat (net na het opblazen van de dam) en alle vrachtwagens die op je afkwamen moest kapot schieten met panzerfausts en je weet wat voor een lastige missie je te wachten staat.

Aan graphics en muziek is niet zoveel veranderd. Nog altijd is de muziek geweldig en draagt heel goed bij tot de sfeer van het spel, maar ook de graphics zijn nog altijd van dezelfde topkwaliteit als in CoD.

Maar CoD: UO brengt niet alleen een hoop nieuwe singleplayer missies, maar zou ook voor een nieuwere en meer gevarieerde multiplayer moeten zorgen. Jammer genoeg heb ik dit niet kunnen proberen omdat mijn pc blijkbaar nooit connectie kon maken met de servers. Jammer maar helaas.

CoD: UO is een waardige uitbreiding van een van de beste WOII shooters van de laatste jaren. De sfeer, de graphics, de muziek zijn gewoon perfect en tot in de puntjes afgewerkt. Een aanrader voor iedereen die het originele CoD goed vindt en nog heeft. En voor iedereen die het niet meer heeft of nog niet heeft: loop nu onmiddellijk naar de winkel en haal het in huis, je zal het je niet beklagen.

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Call of Duty: United Offensive
geplaatst in: Activision, PC, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply