gaming sinds 1997

Children of Men 2-Disc SE

Het jaar 2027. Sinds 18 jaar is geen enkele vrouw nog bevallen van een kind en het ziet er dan ook niet al te goed uit voor de mensheid. Dit heeft als gevolg gehad dat de wereld in chaos vervallen is en enkel in Groot-Brittannië kan men min of meer de orde handhaven. Dit gaat echter wel gepaard met een fascistisch machtsregime dat geen compassie heeft met de hopen vluchtelingen die hopen op een beter leven.

Theo leeft in London en heeft een simpel baantje waarmee hij net genoeg verdient om rond te komen. Zijn leven is nogal saai totdat hij plots wordt gecontacteerd door zijn ex-vrouw die de leider blijkt te zijn van de rebellengroep The Fishes. Blijkbaar hebben ze een vrouw gevonden bij de vluchtelingen die zwanger is en ze vraagt Theo dan ook om deze vrouw in veiligheid te krijgen. Echter, wanneer zijn ex gedood wordt, wordt het duidelijk voor Theo dat de Fishes andere plannen hebben voor de vrouw en haar willen gebruiken in hun strijd tegen het regime. Theo besluit om de laatste wens van zijn ex te volbrengen en samen met de zwangere vrouw gaat hij op de vlucht in de hoop om haar in veiligheid te krijgen.

Children of Men heeft tonnen van goede kritiek gekregen over hoe goed de regisseur erin geslaagd is om een grimmige toekomst te schilderen en ik moet toegeven dat dit inderdaad het geval is. Echter, voor de rest is de film eigenlijk een saaie bedoening. Er zijn nogal wat gaten in de verhaallijn en als je je kritisch opstelt dan zal je met een hoop vragen komen waar je nooit antwoord op krijgt. Sfeer is duidelijk belangrijker dan inhoud. Tel daarbij dat de meeste aktie die voorbijkomt eerder op de achtergrond gebeurt en dat het einde ook wel een teleurstelling van formaat is en dan snap je misschien wel waarom ik niet meeloop met de kudde mensen die deze film de hemel in prijst.

Universal heeft wel een goede job gedaan met de dvd want er zitten tonnen van interessante extra’s bij en ook op gebied van beeld en geluidskwaliteit is het genieten geblazen. Enkel raar dat er geen DTS track aanwezig is

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Universal
tags:


Leave a Reply