gaming sinds 1997

Dark Skies

darkskiesHet gezin van de Barretts heeft het niet makkelijk. Lacy probeert in barre economische omstandigheden huizen aan de man te brengen, terwijl haar man Daniel na een reorganisatie thuis is komen te zitten en nu noodgedwongen op de twee zonen moet passen en het huishouden op orde probeert te houden.

Hun leven wordt al snel nog grimmiger wanneer ‘s nachts vreemde gebeurtenissen plaatsvinden maar aangezien de politie geen sporen van braak kan vinden wordt het afgedaan als een grap. Veel valt er echter niet te lachen want wanneer Lacy op een avond plots een vreemde gedaante over haar jongste zoon gebogen ziet staan en deze erin slaagt te verdwijnen zodra zij het licht aandoet komt het besef dat er meer aan de hand is. Hun omgeving is echter sceptisch en verdenkt hen zelfs dat ze hun zoontjes mishandelen waardoor ze genoodzaakt zien het heft in eigen handen te nemen…

Dark Skies, van de producer van Insidious en Sinister, is onafhankelijk gemaakt om dan verkocht te worden aan een studio. Het voordeel van dit model is dat de makers geen strenge richtlijnen moeten volgen en meer creativiteit ter beschikking hebben terwijl de studio’s relatief goedkoop een film op de kop kunnen tikken. In het beste geval is dit dus een win-win voor beide partijen waar ook de kijker zijn voordeel bij kan doen.

Spijtig genoeg is dit niet het geval met Dark Skies. De film is vooral het eerste half uur zeer beklemmend en spannend, maar halverwege merk je iets teveel op dat zowat alle clichés van het genre de revue passeren. Het verhaal begint dan ook nog eens tempo te verliezen en langzaam maar zeker stuikt alles in elkaar. Tegen dat je het einde bereikt is je interesse al in sneltreinvaart onder nul gezakt en dit einde zelf is dan ook nog eens zo’n verwarrende boel dat de film compleet op een ingezakte pudding begint te lijken.

Goed begonnen is half gewonnen, luidt het spreekwoord, maar in dit geval is het eerder dat het goede begin compleet teniet gedaan wordt door de afwerking naar het einde toe.

Dark Skies komt met een nogal bedrukkende kleurenpallet om de grimmige sfeer wat te benadrukken en er zijn ook zeer veel donkere scenes. Gelukkig kunnen we zeker niet klagen over het niveau van detail want dat is hoog en ook het contrast is meestal redelijk goed waardoor je toch goed kunt volgen wat er gaande is. Enkel bij momenten zie je wel hier en daar wat compressiefouten zoals posterisatie die de algemene kwaliteit een beetje naar beneden halen.

Het geluid is perfect voor het creëren van een beklemmende atmosfeer met veel gebruik van de verscheidene kanalen voor effecten die langs alle kanten op je afgeschoten worden, en ook de subwoofer krijgt zijn deel van de actie. Als we dan toch wat kritiek mogen geven dan is het vooral dat de dialogen weliswaar duidelijk en helder zijn, maar niet evenveel mogen genieten van goede plaatsing en meestal van de voorkant lijken te komen, ook als er mogelijkheid is om deze meer naar achteren te plaatsen.

box-darkskiesblu

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Entertainment One, Reviews
tags:


Leave a Reply