gaming sinds 1997

Dawn of the Dead – Director’s Cut (2004)

Overal in de stad worden mensen plots geïnfecteerd met een of ander virus waardoor de doden terug tot leven komen en op mensen gaan jagen om dezen op te eten. Anna slaagt erin om samen met enkele anderen zich te kunnen verschansen in het locale winkelcentrum dat belegerd wordt door een leger van zombies.

Deze Director’s Cut is een remake van de klassieker van George A. Romero maar met de nodige aanpassingen om alles een beetje interessanter te maken voor de moderne kijken. De zombies zijn geen slakken meer qua snelheid, en ook de karakters en voorgeschiedenis van de infectie zijn beter uitgewerkt. Toch wordt het basisidee van het origineel behouden en dat maakt van deze remake een echte topper. Net genoeg aanpassingen om het geheel te verbeteren.
Deze Director’s Cut heeft enkele extra scenes die niet in de originele versie waren opgenomen en de vele extra’s zijn zeker de moeite om te bekijken. Ook op technisch vlak heeft Universal goed werk geleverd want zowel beeld als geluid zijn gewoon super.

Een van de beste horror DVD’s van 2004

Onze Score:
8.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Universal
tags:


Leave a Reply