gaming sinds 1997

Death Race (2008)

Jensen Ames is een voormalig autoracer die zijn rijbewijs verloren is en dan maar in een fabriek is gaan werken om aan de kost te komen. Echter, de slechte economische omstandigheden zorgen ervoor dat de firma failliet gaat waardoor hij wederom zonder werk valt. Niet getreurd echter hij heeft een liefhebbende vrouw en een pasgeboren baby die hem steunen in alles dat hij doet en zijn leven de moeite waard maken. Wanneer hij echter thuis komt vindt hij zijn vrouw dood op de vloer en voor hij beseft wat er aan de hand is wordt hij bewusteloos geslagen. Wanneer hij terug wakker wordt staat de politie al klaar om hem in de boeien te slaan en zes maanden later zit hij op de bus naar de zwaarbewaakte gevangenis Terminal Island met een veroordeling voor moord op zak.

In de gevangenis krijgt hij van directeur Hennessey een voorstel: regelmatig worden er dodelijke races gehouden tussen de gevangenen en de populairste racer, “Frankenstein”, is recentelijk gedood. Echter, niemand is hiervan op de hoogte en ze vraagt Jensen om zich voor te doen als Frankenstein, iets dat op zich geen probleem zou mogen zijn want de man droeg altijd een masker. Als hij erin slaagt om de Death Race te winnen mag hij terug naar huis gaan en als extra bonus zorgt Hennessey ervoor dat Ames’ dochtertje niet geadopteerd zal worden.

Met veel tegenzin accepteert Jensen de deal maar eens de race begint wordt het hem al snel duidelijk dat het niet de bedoeling is dat hij wint.

Death Race is een remake van de klassieker “Death Race 2000″ uit 1975 met Sylvester Stallone en David Carradine in de hoofdrollen. De verhaallijn is een beetje aangepast om het iets realistischer te maken en de aktie is verplaatst van de gewone wegen waar voetgangers gewillige doelen zijn voor een brutale dood naar een gevangeniscircuit. Als dusdanig zullen de echte fanboys Death Race niet zo fantastisch vinden want met de verandering in omgeving gaat er nogal wat humor verloren maar de gemiddelde kijker zal toch nog wel genoeg onderhoudend materiaal zien om zich niet te vervelen en de aktie is echt wel de moeite met over-the-top stunts and schitterende beelden die gewoon op het netvlies blijven plakken.

Universal levert deze Blu-ray met excellente beeld- en geluidskwaliteit en een ton aan extra’s die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. Alhoewel ik fan ben van de originele Death Race 2000 moet ik toegeven dat deze remake zeker niet slecht is en voor elk wat wils heeft

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags:


Leave a Reply