gaming sinds 1997

Dexter – Seizoen 6

De populairste seriemoordenaar van de VS is terug! Dexter en zijn “dark passenger” zijn nog steeds constant op zoek naar moordenaars om op hun tafel te leggen en dit seizoen krijgen ze zelfs te maken met een Dynamic Duo! Neen, niet Batman en Robin maar eerder de Doomsday Killer(s) – gespeeld door Battlestar Galactica’s Edward James Olmos en Colin Hanks – die prenten uit Openbaringen namaken met lichaamsdelen. En voor de duidelijkheid: die lichaamsdelen komen dus niet uit het mortuarium, ze gaan die zelf wel “oogsten”.

De religieuze aard van de moorden zorgen ervoor dat Dexter zich begint te interesseren in religie en hoe dat het leven van mensen beïnvloedt. Dit wordt voor hem zelfs een nog intrigerendere materie wanneer hij “Brother Sam” ontmoet (Mos Def), een veroordeelde moordenaar die God gevonden heeft en nu zich als levensdoel voorgenomen heeft om criminelen te redden van het kwaad.

Ondertussen krijgt Deb wat meer aandacht in de serie want ze wordt gepromoveerd tot luitenant waardoor ze plots haar collega’s moet gaan zeggen wat te doen terwijl ze aan de andere kant ook om moet leren gaan met de politiek in een politiedepartement.

Dit, samen met de gewoonlijke moordverhalen die per episode voorbijkomen leveren wederom een leuk seizoen maar spijtig genoeg niet zonder minpunten. Sommige afleveringen zijn wel héél herkenbaar, enkele plot twists die voorbijkomen gaan serieus uit de bocht, en het subplot omtrent de zoon van de Trinity Killer die we enkele seizoenen geleden voorbij hebben zien komen zou niet gemist worden als ze vergaten waren deze op te nemen. Gelukkig is Dexter zelf nog wel interessant genoeg om te volgen, net zoals de Doomsday Killer verhaallijn van dit seizoen. En de finale… man, die zet alles perfect om op seizoen 7 een van de meest interessante ooit te maken! Seizoen 6 is zeker niet het beste van de serie maar we hopen dat de makers in het volgende dat meer dan goed gaan maken.

Beeld en geluid zijn zoals altijd deftig met een beetje (opzettelijke) grain om de harde sfeer van het zonnige Miami wat naar voren te doen komen, terwijl de extra’s wat interviews leveren naast enkele korte features. Meest noemenswaardig is het stuk over kunstenaar Dave Lebow die enkele schilderijen gemaakt heeft voor dit seizoen.

Onze Score:
7.0

geplaatst in: DVD, Paramount, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply