gaming sinds 1997

Evil Genius

“Iedereen kent ze wel, de superagenten, de James-Bond’s, de Austin-Powersen, allemaal klungelaars. Allen hebben ze maar één doel in het leven, namelijk ons, de kwade meesterbreinen van deze planeet het leven zo zuur mogelijk te maken. Ze doen niets liever dan onze mooie propere ondergrondse bases binnendringen en daar al onze zuurgepikte centjes en andere mooie objecten stelen. Nergens kunnen wij ons nog veilig voelen. Maar dat alles is veranderd, het is eindelijk tijd om terug te slaan. Wij zullen overwinnen! Want wij zijn allemaal “Evil Geniussen”.”

Na deze mooie intro, die best wel eens de echte intro van Evil Genius had kunnen geweest zijn, zullen we maar ineens met het betere werk beginnen, namelijk onze review van het spel.

Zoals iedereen ondertussen al wel zal weten speel jij in Evil Genius de slechterik. Niet zomaar een slechterik, nee, een van het slechtste soort. Je weet wel, het soort slechterik dat graag ondergrondse bases bouwt, mensen in mixers steekt, hele legers minions heeft, doomsday-devices bouwt enzoverder. Dat soort slechterik ben jij dus. Eindelijk kreeg ik dan ook nog is een kans om mijn slechte kant los te laten en mensen à-volonté te martelen, te radbraken, te vermoorden en vooral hen mijn eigenste geheime, ondergrondse schuilplaats te bouwen. Aaah, het leven kan soms mooi zijn, niet?

En daar draait eigenlijk heel Evil Genius rond, namelijk een ondergrondse basis bouwen, die beschermen met allerlei vallen en ervoor zorgen dat de invallende vijanden niks te zien krijgen wat ze niet mogen zien, terwijl jij ondertussen overal vuile daden gaat uitvoeren op de wereld. Het basisbouwen verloopt eigenlijk zoals andere RTS games, namelijk selecteer een kamer, maak een layout, zet er zaken in, zet er vallen in en voila, bouwen maar. Die vallen voegen trouwens een speciaal aspect toe aan de game. Als je namelijk combinaties van vallen bouwt krijgt je special evil-bonussen. Zo had ik mijn deur achter een hoek gezet en in de muur die uitkeek op de ingang (en dus niet op de deur) twee blazers gezet. Gevolg iedereen die te ver kwam werd weggeblazen van de ingang van mijn basis.

Een basis alleen is niets natuurlijk, je moet ook nog een zeker beruchtheid of notoriety opbouwen. Dit doe je door allerlei acties (genaamd acts of infamy) uit te voeren op de wereldmap. Stuur je minions heel de wereld rond en laat ze allerlei opdrachten doen. Af en toe vind je zelfs een advanced minion en kan je nieuwe minions beginnen trainen.

Zoals je kan zien zit het met de gameplay dus wel meer dan snor. Alles is tot in de kleinste puntjes uitgedacht en niks is aan het toeval overgelaten. En voor de mensen die demo hebben gespeeld en het niets vonden dat er zoveel agenten kwammen binnenvallen kan ik dit zeggen: wees gerust, in het echte spel komen er niet zoveel voor. De graphics zijn ongelofelijk goed en ook de music, alhoewel soms repetitief, is van allerbeste kwaliteit. Zeker de moeite waard!

Evil Genius is een van de grappigste RTS-games die er te vinden zijn op het moment. Een origineel idee dat geweldig mooi en goed is uitgewerkt en gebracht is met zeer veel humor! Een absolute aanrader voor iedereen.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Evil Genius
geplaatst in: PC, Reviews
tags: , , ,


Leave a Reply