gaming sinds 1997

Final Destination (4), The

Nick en zijn vrienden Lori, Janet en Hunt zijn aanwezig op een racecircuit wanneer Nick plots het gevoel krijgt dat er iets ergs gaat gebeuren. Terwijl Nick probeert om met zijn vrienden te vertrekken worden verscheidene andere mensen door Nick’s paniekerige gedrag gestoord en besluiten mee naar buiten te gaan om daar Nick eens goed hun gedacht te zeggen. En maar goed want seconden later gebeurt er een verschrikkelijke crash waarna verscheidene mensen gedood worden wanneer de tribune in elkaar zakt. Iedereen is gelukkig dat ze nog leven, maar niet veel later krijgt Nick wederom het gevoel dat er iets misgaat. Het is duidelijk dat het nog niet afgelopen is en dat de Dood er niet van houdt om in de luren gelegd te worden…

Is Final Destination 4 origineel? Allesbehalve! Vinden we dat erg? Nee, zeker niet!
Anders dan in deel 3 krijgen we een vermakelijke film voorgeschoteld waarin we niet enkel wat mooie special effects mogen bewonderen maar eveneens wat over-the-top humor meekrijgen om de spanning wat te breken. Dit is geen film die al te serieus genomen moet worden maar het is een emmer gevuld met puur entertainment. Sommige van de doodscenes zijn echt goor en verschrikkelijk leuk om te zien (hmm, dat klinkt slecht!) en ook al mist de soundmix wat balans, hij is zeer agressief en goed om je home cinema set eens voluit te laten gaan.

De 3D versie doet zijn werk met het beeld uit de TV te laten springen maar de kleuren zijn wat dof en het beeld in zijn geheel een stuk donkerder. Je moet er ook voor zorgen dat je je hoofd compleet stil houdt tijdens het kijken want anders is het nogal vermoeiend om te kijken vanwege dat het beeld blijkbaar mee beweest. Daardoor verkiezen we toch de “gewone” Blu-ray versie die wel enorm gestyleerde beelden bevat en nogal harde kleuren. De bijgeleverde extra’s zijn ook de moeite waard om eens te bekijken en al bij al kunnen we niet anders dan zeggen dat Warner een goed totaalpakket levert!

Plezier gegarandeerd voor de fans van de serie en slasher films!

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply