gaming sinds 1997

Ghost Squad

Ghost Squad is een zogenaamde port van een lightgun-arcadegame van SEGA. Je weet wel, zo’n spel waarin je een plastieken geweer moet vastgrijpen en voor het oog van je vrienden de stoere held moet uithangen. Niet langer is het nodig om naar de Japanse arcadehallen te trekken om die diepzinnige ervaring mee te maken. Dankzij de Wii kan je nu vanuit je luie zetel tonen hoe goed je bent in deze geavanceerde versie van Duck Hunt.

Ik was alvast verrast toen ik na een dik halfuur spelen reeds de credits zag verschijnen. Dit spel dien je dus vooral met aangepaste verwachtingen aan te vatten: het heeft geen groot verhaal, weinig variatie in de gameplay, is korter dan het plassertje van die kerel die ooit je lief afpakte en AI en vrijheid mag je eveneens onder de noemer ‘afwezig’ plaatsen. Wat je wel krijgt, is een stukje verslavend oldskool shooterplezier dat beetje bij beetje zijn unlocks en geheimen vrijgeeft, zodat je toch best geneigd zal zijn om enkele keren het ommetje doorheen deze schiettent te maken.

Je krijgt in totaal drie missies, met elk een paar alternatieve wegen, gedurende dewelke je steeds op dezelfde plaats opduikende vijanden dient onschadelijk te maken. De nodige afwisseling komt er in de vorm van enkele tragere snipersequenties, een baas hier en daar of de opdracht om een bom te ontmijnen. Wat het spel net dat ietsje interessanter maakt, is dat je na elke keer uitspelen de volgende keer een grotere uitdaging krijgt: je krijgt minder tijd en het mikken moet ook preciezer gebeuren.

Mensen met een vaste hand (of snelle vingers) zullen beloond worden met een stuk of wat nieuwe en krachtigere wapens, maar ook gekkere spullen zoals de mogelijkheid om de tegenstanders te vervangen door babes in bikini; een beetje Japanse gekheid op twee eetstokjes dus!

Echt diep wordt de gameplay nooit, maar we hebben ook niet te klagen. Het mikken werkt vlot en precies en de inleving is dankzij de Wii-mote net iets groter dan bij een klassieke controller. Wie een Zapper heeft gekocht zal zijn stukje plastiek kunnen gebruiken om zo hoog mogelijke scores te registreren en te delen met andere Wii’ers.

Ghost Squad is een eenvoudig en kort spel, maar slaagt er dankzij de scherpe controls, zijn charme én het feit dat je nooit weet welke leuke verrassing op je staat te wachten, in om je tenminste een tiental keer door de levels te laten lopen. Wie op bezoek komt zal overigens ook gemakkelijk te verleiden zijn tot een klein half uurtje schieten en misschien meer als hij of zij ontdekt dat je topscore te verbeteren valt.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Ghost Squad
geplaatst in: Reviews, Sega, Wii
tags: , ,


Leave a Reply