gaming sinds 1997

Hansel & Gretel: Witch Hunters

hanselgretelWe kennen allemaal wel het sprookje van Hans & Grietje, hoe ze als kindertjes achtergelaten werden in het bos, een snoephuis vonden dat bewoond werd door een boze heks die hen wou vetmesten en opeten, en hoe ze uiteindelijk erin slaagden om de heks te verslaan en te ontsnappen. Maar hoe is het nu eigenlijk verder gegaan met de twee deugnieten? Wel, dat krijgen we te zien in Hansel & Gretel: Witch Hunters!

Zoals de titel al doet vermoeden hebben de twee aan hun eerste ervaring met een heks een nogal slechte nasmaak overgehouden en daarom besloten ze dan maar om op professionele wijze de wereld van deze wezens te ontlasten. Voor de juiste prijs natuurlijk! Zo komen ze in een dorpje dat al een tijdje geteisterd wordt door heksen terwijl de lokale sheriff (Peter Stormare wederom in een bijrol, de man is écht populair de laatste tijd!) er niet in slaagt om ook maar een beetje weerstand te bieden.

Hansel & Gretel komen er al snel achter dat het drie heksen zijn die het dorpje terroriseren, maar wat ze niet beseffen is dat de leidster van het groepje, een wederom verleidelijke Famke Janssen, meer weet over hun verleden dan zij zelf en dat ze plannen heeft met de twee die hun toekomst nogal verregaand ten slechte kan veranderen…

Witch Hunters brengt ons het aloude sprookje van de gebroeders Grimm en steekt dit in een nieuw jasje dat verder gaat waar het originele verhaal stopte en voegt wat onderhuidse humor toe aan de aktie waardoor het geheel licht verteerbaar wordt en onderhoudend.

Regisseur Tommy Wirkola (Dead Snow) slaagt erin om een sfeer te creëren die doet terugdenken aan Van Helsing (maar dan met heksen) en met Jeremy Renner (de nieuwste Bourne) en Bondgirl Gemma Arterton in de hoofdrollen krijgen we een leuk spektakel voor de kiezen dat even smakelijk naar binnen gaat als een lekkere spaghetti bolognaise. Geen top cuisine, maar wel degelijk voer dat de apetijt stilt.

Van Paramount zijn we topkwaliteit gewend op gebied van beeld & geluid en ook Hansel & Gretel stelt op dit vlak niet teleur. De kleuren zijn vol, het niveau van detail is hoog, en bij de opening credits is het duidelijk dat men een 3D versie voor ogen had want we krijgen laag na laag te zien die in elkaar overvloeien en ook al is dit de 2D versie die we testten: het ziet er nog steeds goed uit!

Ook het geluid doet meer dan zijn taak: er zijn bijna geen stille momenten en terwijl de dialogen nooit in de problemen komen is er wel volop aktie gaande via de luidsprekers. De gevechten zijn natuurlijk volgepompt met allerlei effecten, maar zelfs tijdens de momenten dat er niet zoveel op het scherm getoond wordt is er meer dan genoeg aan de gang op gebied van geluid. Leuk!

Waar we een overdaad aan effecten krijgen bij het geluid, is het met de extra’s wel wat anders gesteld. Slechts drie features, maar gelukkig zijn ze niet al te promotioneel.

Vooreerst krijgen we “Reinventing Hansel & Gretel” voorgeschoteld waarin de cast & crew vertellen over hoe men het originele verhaal van de broeders Grimm uitgebreid heeft naar een heksenjacht en wat mensen ertoe gedreven heeft om hieraan mee te werken. Dan is het tijd voor “The Witching Hours” wat een kleine tien minuten duurt en ingaat op hoe men geprobeerd heeft om de heksen er anders uit te laten zien dan wat we tot op heden te zien hebben gekregen. Vooral de transformatie van Famke Janssen komt natuurlijk aan bod maar opgepast: er zitten spoilers in dus best niet op voorhand bekijken!

Last but not least krijgen we te zien hoe men de trol Edward tot leven heeft kunnen brengen in de 5 minuten durende feature “Meet Edward the Troll”.

box-hanselgretel

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Paramount, Reviews
tags: ,


Leave a Reply