gaming sinds 1997

Is The Last Guardian aan het sukkelen?

Een reden tot paniek voor fanboys in kwestie is er nog niet, maar het is een nieuw teken aan de wand dat de ontwikkeling van The Last Guardian in een sukkelstraatje is beland na de zo met hype omringde onthulling.

Het lijkt erop dat het trademark voor het spel door Sony werd vergeten. Op Trademarkia valt immers te lezen dat “On Monday, August 6, 2012, status on the The Last Guardian trademark changed to Abandoned – No Statement of Use Filed.”

De game voor de PlayStation 3 werd in 2009 aangekondigd en is sedert dat moment vooral in het nieuws geweest omdat er geen nieuws meer kwam en dat geplande demo’s niet doorgingen. De release stond origineel in de tabellen voor 2011, en daarna voor 2012. Ondertussen verliet executive producer Yoshifusa Hayama Sony en ook de maker van de reeks, Fumito Ueda, werkt niet langer bij Sony.

Die laatste wou wel nog het spel afwerken in een andere hoedanigheid en Sony bevestigt ook dat de ontwikkeling nog steeds vordert. Misschien dan toch nog een sprankeltje hoop voor een release dit jaar? Of gaan we het gewoon te zien krijgen als iets voor de PS4. In elk geval is het vreemd dat de trademark verviel maar het kan evengoed een vergetelheid zijn.

gerelateerd spel: Last Guardian, The
geplaatst in: Nieuws, PS3, Sony Entertainment, Trailers
tags: ,


Leave a Reply