gaming sinds 1997

Jet Set Radio Future

Nu de DreamCast van Sega ten ziele is gegaan heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in games ontwikkelen voor andere platformen waaronder de Xbox. Een van de eerste Sega-spelen voor de Xbox is Jet Set Radio Future. Eens zien of ze het ontwikkelen voor de Xbox onder de knie hebben.

Jet Set Radio Future is het eerste Cell shading-spel op de Xbox, Cell shading is een techniek die ervoor zorgt dat het spel er grafisch gaat uitzien als een cartoon. In het geval van JSFR is dit dan wel een anime-cartoon. Anime (of is het manga) is eerlijk gezegd een tekenstijl die mij niet echt kan bekoren. Geef mij maar een zo realistisch mogelijke weergave van het beeld waar de Vlaamse Primitieven zo goed in waren ( Breughel RULES! ). Maar toch vind ik dit spel grafisch helemaal niet slecht, alles gaat heel vlot en is mooi afgewerkt ook de effecten zijn heel leuk en cartoon-achtig.

Maar ook al is het grafisch in orde, dit betekent nog niet dat het spel zelf ook goed is.
Het uitgangspunt van het spel is vrij origineel: Het verhaal speelt zich af in Tokyo waar elk element van de cultuur bepaald wordt door 1 groot bedrijf (Rokkaku), dit gebeurt met de medewerking van de politie. Jij bent een Rudie en je maakt deel uit van een skate-bende, je luistert naar een illegale radio en je probeert de grafiti in de stad te overspuiten met jouw grafiti. Al skatend grafiti spuiten dus!

Om een misverstand uit de wereld te helpen, het is niet echt een Tony Hawk-cloon. De tricks die je kan uitvoeren zijn vrij beperkt en echt punten krijg je er ook niet voor.

Je krijgt telkens een aantal locaties die je moet onderkladden met je grafitti en meestal moet je het daarna opnemen tegen een tegenstander die je dan voor je bende moet winnen. Zo zal je bijvoorbeeld moeten racen of zo lang mogelijk van de grond blijven. Ook zal je om de haverklap problemen hebben met de politie die je dan zal moeten onderspuiten.

Het spel is niet moeilijk maar toch zal je paar keer aan een uitdaging opnieuw moeten beginnen of een trick een aantal keer opnieuw moeten proberen. Zowel de missies als de locaties zijn heel gevarieerd en de leveldesign is uitermate goed.

Doorheen het spel luister je natuurlijk naar de muziek van de illegale zender, deze muziek is nooit storend of echt muziek die je beu wordt het is meer goede muzak (muzak is onopvallende muziek die in winkelcentra of liften wordt gebruikt om het wachten aangenamer te maken). De geluidseffecten zijn van goede kwaliteit maar ook niet echt meer.

En natuurlijk kan je dit spel ook multiplayer spelen: Hier kan je elkaar bekampen (maximum 4 spelers) in de volgende modes: City Rush, Ball Hog, Flag, Graffiti Wars en Tagger’s Tag. U hoort het ook deze mode is goed voorzien, alleen spijtig dat je niet met meerdere Xboxen tegen elkaar kan spelen.

Jet Set Future Radio is een goed spel dat zeker geen miskoop is, het is een van de origineelste spelen dat nu op de Xbox te vinden is. Verwacht echter wel geen Tony Hawk-achtig spel, daarvoor het is het spel veel te arcade-achtig. Een aanrader voor iedereen die eens een “ander” spel wil spelen!

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Jet Set Radio Future
geplaatst in: Reviews, Sega, Xbox
tags: ,


Leave a Reply