gaming sinds 1997

Kirby Mouse Attack

Kirby is back! Het schattige roze bolletje gaat in zijn tweede avontuur op de DS achter een stelletje muizen aan. Kirby-fun of Kirby-brol?

Het verhaal gaat als volgt: Kirby wou net zijn tanden in een heerlijk stukje aardbeientaart zetten toen deze werd gegapt door een razendsnelle onbekende. Onze held kan dit natuurlijk niet laten voorbijgaan (dat stukje zag er inderdaad lekker uit) en gaat achter de schuldigen aan om zijn taartje terug te krijgen voor het bederft.

Daarvoor loopt en zweeft Kirby door verschillende levels, ondertussen schatten verzamelend die aan het eind van elk level geopend worden. Er zijn twee soorten: een kleine kist en een grote. Telkens je een grote schat vindt, zal een van de Squeaks (Kirby’s nieuwe vijanden) achter je aan komen met een stelletje terroristische muizen. Ze proberen de schat te stelen door Kirby te verwonden.

Als het hen lukt, gaan ze naar hun schuilplaats. Kirby kan de schat terugwinnen door de Squeak te raken vóór hij de schuilplaats bereikt of door alle vijanden in de schuilplaats te verslaan. Alhoewel de tegenstanders het voornamelijk op de grote schatten gemunt hebben, kan het ook zijn dat ze de kleine meenemen als je zo onvoorzichtig bent om je te vaak te laten verwonden.

Andere vijanden zijn dan weer relatief makkelijk te verslaan dankzij Kirby’s zuigkracht. Zo kan je vervelende beestjes opzuigen, inslikken en dan misschien wel hun krachten afpakken. Kirby’s kopieervaardigheid is in Mouse Attack zeer uitgebreid. Een voorbeeld is Sword Kirby: het roze ventje met een Zeldamuts op die vervaarlijk met een zwaard zwaait. Terwijl Kirby een gekopieerde vorm aanneemt, gebruikt hij geen zuigkracht, in de plaats krijg je de speciale aanval die bij die vorm hoort. Soms heb je een bepaalde gekopieerde vaardigheid nodig om aan verborgen schatten te geraken.

Kirby kan die vaardigheden verkrijgen door vijanden in te slikken, maar ook door bubbelvoorwerpen te verzamelen. In die kleine zeepbellen zitten vaardigheden of voorwerpen. Als Kirby ze vangt of opzuigt, komen ze in zijn buik op het touchscreen terecht. Kirby kan vijf bubbels bewaren. De voorwerpen kunnen, als ze aangeraakt worden met de stylus, Kirby’s levensmeter opvullen of hem zelfs (tijdelijk) onkwetsbaar maken.

Het kunnen echter ook nutteloze dingen zijn, totdat je ze met hun juiste tegenhanger combineert om zo bijvoorbeeld een extra leven te verkrijgen. Je combineert bubbelvoorwerpen door ze naar elkaar toe te slepen met de stylus. Zo kunnen ook vaardigheden gecombineerd worden. Schatten worden ook onderaan opgeslagen en dus kan het gebeuren dat er te weinig plaats is. Dan zal je een voorwerp moeten opofferen door het weg te slepen. Verder wordt het touchscreen niet gebruikt in de levels.

Als Kirby veilig een doeldeur bereikt, gaat hij eerst in een ronddraaiend kanon zitten. Door op het juiste moment op een knop te drukken, schiet je Kirby naar een bonus (zoals een extra leven) of net niet. Daarna doet de lenige Kirby een vreugdedansje en worden de schatten geopend. Die kunnen nóg een bonus bevatten of een verzamelvoorwerp, zoals een liedje uit de soundtrack. Alle extra’s kunnen bekeken of beluisterd worden in de schattenkamer.

Naast het hoofdspel zijn er ook drie minigames die je alleen of met vrienden kan spelen. Het gaat om Speedy TeaTime, Smash Ride en Treasure Shot. In Speedy TeaTime gaat het erom vóór de ander de aarbeientaartjes aan te tikken, zodat Kirby ze kan opeten. Het scherm aanraken voor de taartjes verschijnen of een bomtaart eten is geen goed idee. In Smash Ride moet je de tegenstanders van het platform rammen. Kirby voert een ramaanval uit als je met de stylus over scherm sleept. Jammer genoeg gaat dit moeilijk. Treasure Shot ten slotte gaat om het verzamelen van zoveel mogelijk toetjes die uit schatkisten te voorschijn komen, door er ballen op af te sturen. Daarvoor moet je ook slepen met de stylus in de juiste richting en dat gaat veel beter dan in Smash Ride.

Kirby Mouse Attack bestaat uit scherpe beelden en heldere kleuren, begeleid door vrolijke deuntjes: een standaard Kirby-presetatie dus. Kirby Mouse Attack betekent oldskool Kirby fun voor zij die nostalgisch terugdenken aan de oude Nintendoconsoles.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Kirby Mouse Attack
geplaatst in: DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply