gaming sinds 1997

Knowing

John Koestler is een wetenschapper en leerkracht die na zijn vrouw verloren te hebben bij een catastrofe bitter is geworden op de wereld en probeert op zichzelf zijn zoon op te voeden. Hij is echter nogal makkelijk in gedachten verzonken waardoor hij al snel vergeet wat er rondom hem aan het gebeuren is.
Wanneer zijn zoon een brief krijgt die uit een tijdcapsule komt die veertig jaar geleden begraven werd beginnen er allerlei vreemde zaken te gebeuren. Zoon Caleb begint fluisterende stemmen te horen en regelmatig wordt hij bezocht door een vreemdeling die hem angstaanjagende visioenen laat zien van vuur en vlammen. Wanneer John de brief nader bekijkt merkt hij dat de cijfers die erin staan overeenkomen met data van alle rampen sinds 1959 en het aantal doden dat ermee gepaard ging, alsook de GPS coördinaten waar de gebeurtenissen plaatsvonden. John besluit om de laatste drie data – die nog niet gebeurd zijn – te onderzoeken en mogelijke rampen te verhoeden maar wat hij vindt is meer dan wat hij ooit wou weten…

Knowing is de nieuwste film met Nicolas Cage en alhoewel hij ditmaal eens geen depressieve eenling speelt (hij heeft een zoon!) slaagt hij er nog steeds niet in om te overtuigen. De film zelf heeft daar trouwens ook moeite mee want alle bekende paden van het genre worden betreden maar tegen het einde begint alles wat gerokken te voelen en begin je je interesse te verliezen. Het einde is dan nog eens een domper van formaat waardoor je achterblijft met een leeg gevoel.

De special effects en zo mogen er wel zijn, maar als het verhaal niet kan blijven boeien en de “clou” nogal onnozel overkomt dan gaat een film makkelijk de dieperik in en dat is wat hier gebeurt.

De blu-ray komt met goede technische kwaliteit in beeld en geluid en bevat daarnaast ook nog eens enkele extra’s die de kijker mogelijk interessant zou kunnen vinden. Al bij al een middelmatige film met een behoorlijke transfer naar Blu-ray

Onze Score:
5.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Warner Home
tags: ,


Leave a Reply