gaming sinds 1997

Krijgen we de Wii U pas tegen Kerstmis te spelen in Europa?

Website CVG bericht dat ze hebben gehoord uit verschillende bronnen dat de Wii U mogelijk niet in november in de winkels zal liggen bij ons, maar even later ergens in december. De reden voor de vertraging zou bij de productie van de technisch ingewikkelde controller liggen.

De Wii U GamePad bevat immers niet alleen alle dingen zoals een gewone controller, maar ook nog een aanrakingsgevoelig scherm, een cameraatje, de nodige bewegingssensoren en ook Near-Field Communicatie. Er moet natuurlijk maar met één onderdeeltje iets grondig misgaan en de hele productie draait in de soep.

Nintendo houdt voorlopig de lippen stijf op elkaar, maar het feit dat we nog geen prijs gekregen hebben of een exacte datum zou wel eens kunnen liggen aan deze perikelen. Meer nog, er zou zelfs sprake geweest zijn van een uitstel naar 2013, maar dat heeft men ondertussen ontkend. Of toch voor zover de anonieme bronnen dit konden bevestigen. Het zou ons in elk geval verwonderen, want de kerstperiode missen zou heel grote financiële gevolgen kunnen hebben.

Ongetwijfeld horen we binnenkort meer.


geplaatst in: Nieuws, Nintendo, Wii U
tags: , , ,


Leave a Reply