gaming sinds 1997

Kyle XY

Op een dag wordt een jongen compleet naakt gevonden terwijl hij in de stad rondloopt nadat hij uit de naburige bossen is verschenen. Hij wordt door de politie opgepakt en naar een home gebracht waar hij enkele merkwaardige capaciteiten laat zien die de manager van de home ertoe brengen om psychiater Nicole Trager te contacteren.

Nicole wordt zo gefascineerd door de jongen dat ze besluit hem op te nemen in haar eigen huis totdat zijn ouders gevonden zijn en tot dan besluit ze hem Kyle te noemen. Met de hulp van de Trager familie en hun vrienden begint Kyle op een extreem snel tempo te leren hoe om te gaan met andere mensen en het duurt niet lang voordat hij begint met uit te zoeken wie of wat hij is en waar hij vandaan komt. Wat niemand echter weet is dat Kyle gevolgd wordt door een mysterieuze man die blijkbaar meer afweet van hem en waarom hij zulke uitzonderlijke gaven heeft.

Kyle XY is duidelijk een TV serie met een redelijk klein budget maar het concept is interessant (een jongen met bovennatuurlijke mogelijkheden die total geheugenverlies heeft), de verhaallijn leuk om te volgen en een beetje “The O.C.” gemixt met sci-fi en mysterie maken het geheel wel onderhoudend. Al bij al zijn de acteerprestaties deftig alhoewel Jean-Luc Bilodeau en April Matson (Josh en Lori Trager) nog wat aan het worstelen zijn om hun rol te vinden. Verder is er niets om over te klagen.

Dit “volledige” seizoen bevat 10 episodes maar dat is net genoeg om de serie te starten en genoeg vragen onbeantwoord te laten zodat de kijker uitkijkt naar het volgende seizoen. Een tweede seizoen waar ik persoonlijk al niet op kan wachten.

Kyle XY is geen top sci-fi maar is zeker interessant om te bekijken met genoeg comedy, interessante episodes en een achtergrondverhaal dat je doet afvragen wat het volgende is dat er gaat gebeuren. Eentje om zeker niet over te slaan!

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Disney, Reviews
tags: ,


Leave a Reply