gaming sinds 1997

Love is (not) a game: Part II

Level 1 – Beginner
Hoe vertel ik haar dat ik gameverslaafd ben?

We mogen het zeggen zoals het is, dezer dagen is het geen sinecure meer om een deftig lief op te doen. De tijd dat bakkerszonen met slagersdochters trouwden ligt ver achter ons, en de tijd dat computernerds hun robotvrouwtje zelf kunnen creëren en programmeren is nog lang niet aangebroken. Dus gamende man, stel ik mijn expertise als vrouw in een wereld van gamende mannen graag ter beschikking om ieder van u een aantal lessen in de liefde bij te brengen.

Deze week buig ik mij over een onderwerp dat al in menig relatie voor problemen zorgde en dat ook verder in menig relatie nog zal doen. Hoe maak je je teerbeminde immers zachtaardig, maar toch onmiskenbaar, duidelijk dat jij jouw vrije tijd liever al gamend doorbrengt dan pakweg in de sauna, al winkelend, of – the horror – al pratend? Iedere lezer kan zich de vrouwelijke reacties op dit onderwerp wel levendig voor de geest halen, dikwijls ook met een niet al te positieve afloop. Tijd om daar verandering in te brengen!

Zelf vrouw zijnde kan ik eigenlijk meteen een heilig huisje ingooien. Als je denkt dat je lief positief zal reageren op de aankondiging van je gameverslaving dan ben je er al aan voor je moeite. Voor vrouwen betekent elke hobby waar manlief de aanwezigheid van zijn vrouw niet bij nodig heeft een bron van ergernis. Waarom hebben jullie eigenlijk nog een hobby nodig, je hebt ons toch?

In het beste geval wil je vrouw al haar vrije tijd met jou doorbrengen en samen genieten en plezier maken. In het slechtste geval ziet je vrouw niet in waarom jij een hobby nodig hebt als je thuis nog zoveel klusjes kan doen of haar kan helpen in het huishouden. Daarenboven weet iedereen toch dat op zaterdagvoormiddag boodschappen gedaan worden, op zaterdagnamiddag het huis en de tuin onderhouden dienen te worden, en op zondag familie en schoonfamilie op de agenda staan. Get the picture? Als je jouw liefde voor het gamen niet op de juiste manier naar buiten brengt, heb ik net voor jou je weekends voor de komende 50 jaar geschetst.

Voor de goede orde dien ik al meteen een groot onderscheid te maken. De mate waarin het aanbrengen van het onderwerp games een succes wordt, hangt af van hoe succesvol jij bent in het gamen. Het is van groot belang voor een vrouw of dat gamen van jou ook ergens toe leidt (m.a.w. of je vrouw er ook beter van kan worden). Hoera voor jou dus als je een gamewinkel runt, games ontwikkelt, games recenseert of op een andere manier munt kan slaan uit je gamegedrag. De casual gamer of de nerd die zonder resultaat meer tijd achter zijn computer dan elders doorbrengt, kan per definitie een succesvolle relatie vergeten. Tenzij hij een andere hobby zoekt natuurlijk.

Maar toch, hoe breng je dan concreet aan dat je soms liever in de virtuele wereld verdwijnt dan in je vrouw haar wereld? De makkelijkste manier is, zoals zo vaak, ook de duurste. Overlaad je vrouw met schattige cadeaus, lieve gebaren en trendy (vrouwelijke!) gadgets. Pak haar helemaal in met je charmante ‘jij-mag-delen-in-mijn-succes’ attitude. Op die manier linkt zij jouw gamen aan je inkomsten, en betekent gametijd voor jou kassa-kassa voor haar. Vergeet niet om haar af en toe te blijven belonen voor haar begrip, en ze zal gewillig het hele huishouden op zich nemen terwijl jij je kan terugtrekken met je geliefde games.

Ook erg belangrijk is je taalgebruik en meer bepaald je woordkeuze. Laat nooit ofte nimmer blijken dat gamen jou op dat moment een aantrekkelijkere optie lijkt dan hetgeen zij voorstelt of hetgeen jullie op dat moment samen aan het doen zijn. Geef je vrouw altijd (ALTIJD!) het gevoel dat zij op de eerste plaats komt, dat jij niks leuker vindt dan tijd met haar doorbrengen, en dat eender welk game nooit aan haar zou kunnen tippen. Zeg bijvoorbeeld dat het jou beter lijkt dat je nu toch eventjes gaat gamen. Of zucht diep en zeg dat je beloofd hebt dat je vanavond dat gameproject zou afwerken. Pruttelt ze tegen, zeg dan dat je een man van je woord bent, en dat je dacht dat ze dat net aantrekkelijk vond aan jou. ‘Ik weet het schatje, ik zou ook liever nog wat met jou naar TV kijken, maar als ik elke keer als ik daar zin in heb aan zou toegeven, zou ik binnen de kortste keren arm zijn’, doet het ook altijd goed.

Elke gamende man weet nu ongetwijfeld wat hem te doen staat. De succesvolle gamer rept zich naar het winkelcentrum of boekt een verwendagje met vrouwlief. De onsuccesvolle gamer zoekt zich best een nieuwe hobby of zoekt een manier om er centen uit te slaan. Wie de games niet kan opgeven maar toch een relatie ambieert, kan ook bij Fragland solliciteren naar een functie als crewmember, een hobby die u geen windeieren zal leggen, vraag dat maar na!

Heb jij een prangende vraag over de liefde voor Fraglands Monroe? Ben je op zoek naar advies om de liefde van je leven te veroveren of raak je maar niet wijs uit je vrouw? Monroe weet raad! Mail naar en zie je vraag hier binnenkort beantwoord! Vragenstellers blijven steeds anoniem.


geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply