gaming sinds 1997

Makai Kingdom: Chronicles of the Sacred Tome

Makai Kingdom. Toen ik de titel zag, wist ik totaal niet wat me te wachten stond. Hopend op één of ander leuk platformspel waarin je een prinses en een koninkrijk van de dood annex ondergang redt, bereidde ik me voor op enkele uurtjes leuk en jeugdig speelplezier. Tot mijn grote verbazing -die later veranderde in afgrijzen- werd ik bij het insteken van het blauwe schijfje getrakteerd op iets Dragonball Z-achtigs. Met nog slechtere graphics.

Op technisch vlak kan een game in mijn ogen best een aantal steekjes laten vallen, zolang de gameplay maar staat als een huis of vernieuwend genoeg is. Wat er hier gebeurd is tart echter werkelijk alle verbeelding. Even was ik er van overtuigd dat ik een re-release aan het spelen was van een NES-titel (zelfs de SNES heeft betere graphics). Wat is het verhaal van Makai Kingdom nu? Het introfilmpje had voor mij in eerste instantie immers meer vragen opgeroepen dan er beantwoord. Makai Kingdom draait rond de Overlord Zetta die in een poging zijn onderwereld te redden een gevaarlijk boek wil vernietigen. Deze pre-emptive strike keert zich echter tegen hem en Zetta’s dimensie wordt volledig vernietigd en hij ziet zichzelf gedwongen zijn ziel toe te vertrouwen aan het boek om toch maar -in welke ‘aardse’ vorm dan ook- te overleven. Als een boek probeert hij dan maar om zijn universum opnieuw op te bouwen en dat is waar jij als speler ook een belangrijke rol in speelt.

In deze strategische RPG zal je je een weg moeten banen doorheen een hele reeks turn-based gevechten, terwijl Zetta ondertussen de Netherworld aan het heropbouwen is, want je speelt immers zelf niet met Overlord Zetta. Vechtend met een groepje anoniemelingen moet je proberen uit de gevechten genoeg kracht te halen, zodat hij terug zijn natuurlijke vorm kan aannemen. De personages uit de verhaallijn -die zich ontvouwt terwijl je meer en moeilijkere gevechten wint- kan je verkrijgen door enkele (heel) moeilijke battles aan te gaan en je karakters serieus te upgraden. Je personages kan je op het slagveld brengen met behulp van het invitesysteem waar je ook af en toe de hoofdpersonages kan tegenkomen.

Voor de diehard RPG-fan die tevens totaal geobsedeerd is door Japanse toestanden, is dit spel een must. Zij zullen hier ongetwijfeld erg veel plezier aan beleven en mogen gerust 20% bijtellen bij de bovenstaande score. De Europese gamer en het main-stream publiek moeten echter deze titel mooi in het schap laten liggen en op zoek gaan naar iets met minder tabellen en charts, minder sprites en geen lage resolutie 2D isometrisch camerastandpunt.

Hoewel Makai Kingdom in zijn (beperkt) genre waarschijnlijk helemaal niet zo slecht is, is er reden waarom dit soort spellen (bijna) nooit de Europese winkelrekken haalt. Door de achterhaalde graphics, het slecht geluid (de over-acting is erger dan Chuck Norris in Walker Texas Ranger) en een gameplay die ook niet geheel bugvrij is, kan ik niet anders dan dit spel een lage score geven.

Onze Score:
4.0
gerelateerd spel: Makai Kingdom: Chronicles of the Sacred Tome
geplaatst in: PS2, Reviews, Tecmo Koei
tags: , ,


Leave a Reply