gaming sinds 1997

Mega Man Powered Up

Mega Man, onze geliefde blauwe held, is nu al twintig jaar keet aan het schoppen op allerlei consoles. Hoewel de reeks in onze contreien minder bekend is, zijn de PSP-remakes ideaal om de franchise te leren kennen. Je kan immers moeilijk ontkennen dat er al heel wat pareltjes van games zijn uitgebracht in deze serie. Na het geslaagde Mega Man Maverick Hunter X op de PSP wil Capcom dan ook graag de eerste telg uit de serie opnieuw uitbrengen voor de handheld van Sony. Wij bekijken even of dat een goeie beslissing was.

Wat natuurlijk onmiddellijk opvalt is dat dit ultieme platform-actiespel een volledige facelift heeft gekregen, en wel eentje die zowel technisch als creatief erg geslaagd is te noemen. Het geheel ziet er weliswaar overdreven schattig uit, maar dankzij de prachtige en veelvuldig aanwezige animaties, de scherpe figuurtjes en de van het scherm spattende kleuren zal je niet anders kunnen dan deze beslissing appreciëren. Bovendien krijg je er nog een hoop erg aangename tussenfilmpjes bovenop, iets wat je in de originele versie niet had. Op die manier wordt het verhaal extra ondersteund en krijgt het meer aandacht.

Wie vooral het origineel uit 1987 wil herbeleven kan de ‘Old Style’ versie van de singleplayer kiezen. Daarin krijg je de nieuwe visuals, maar blijft het spel voor de rest helemaal trouw aan de eerste versie, inclusief de levelontwerpen, de moeilijkheidsgraad en de aspect-ratio die geen gebruik maakt van het breedbeeldschermpje.

Wie de moderne toer op wil, kiest natuurlijk voor de ‘New Style’ van de singleplayer campagne. Zo krijg je herziene versies van de originele levels en daarbovenop twee volledig nieuwe mappen met nieuwe tegenstanders en eindbazen (Oil Man en Time Man). Gelukkig zijn deze twee extra levels geen doorslagjes, maar stuk voor stuk erg origineel en perfect geïntegreerd in de oudere levels.

Erg welkom is ook het idee om de verslagen eindbazen beschikbaar te maken als speelbaar personage! Op die manier wordt de herspeelbaarheid een stuk groter, ook al zijn sommige personages dan minder geschikt dan Mega Man zelf voor bepaalde levels. Cool is dan weer dat bepaalde gebieden niet toegankelijk zijn voor Mega Man, maar wel voor boss-personages dankzij hun speciale wapens. Ook handig is de save-functie die je toelaat om verder te spelen waar je gestopt was, iets wat gezien de moeilijkheidsgraad van het game meer dan welkom is.

Verrassend genoeg is ook de online component van Mega Man Powered Up erg sterk. Je krijgt een Construction Mode tot je beschikking waarmee je je eigen levels kan maken. Ongelooflijk verslavend en na wat gewenning best gemakkelijk om mee te werken. Let wel op, er kan hier heel wat tijd in kruipen als je een goed en uitdagend level wil creëren. De voldoening is echter des te groter aangezien je je exploot daarna via het Internet kan uitwisselen met andere PSP-bezitters. Omgekeerd betekent dat natuurlijk ook dat er in principe oneindig veel nieuwe levels zullen beschikbaar zijn om je Mega Man-kunstjes op te vertonen.

Ik vermeld ook nog even de Challenge-mode waarin je maar liefst 100 verschillende uitdagingen voor de kiezen krijgt, stuk voor stuk origineel en verschillend. Je krijgt kortom heel wat extra content in vergelijking met de vorige versie van dit game!

Mega Man Powered Up is één van de beste platformgames die ik tot nu toe heb gespeeld, en dan heb ik het niet enkel over PSP-games! Niet alleen werd de ijzersterke gameplay uit het origineel behouden, je krijgt er een heleboel content bovenop en ook de visuele face-lift is volledig geslaagd. Als je nog op zoek bent naar een leuk spelletje met old-skool charmes, dan ben je met dit game aan het juiste adres!

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Mega Man Powered Up
geplaatst in: Capcom, PSP, Reviews
tags: ,


Leave a Reply