gaming sinds 1997

Messengers 2: The Scarecrow

John Rollins heeft het niet makkelijk. Zijn boerderij wordt geterroriseerd door kraaien die alle mais opeten, zijn financiële situatie is op zijn minst penibel te noemen met zijn bankier die probeert hem te overhalen om de boerderij te verkopen, leveranciers die niet meer op krediet willen leveren, en alle stress zorgt ook nog eens voor persoonlijke problemen met de rest van zijn gezin.

Op een dag vindt hij een oude vogelverschrikker die verstopt was in zijn schuur en alhoewel zijn zoon bang is van het ding besluit John op advies van zijn nieuwe buur Jude de vogelverschrikker toch op te zetten. Vanaf dat moment begint John’s geluk op een rare manier te veranderen. De kraaien zijn plots allemaal dood, zijn bankier komt om bij een ongeluk en met wat geld dat John in zijn veld vindt kan hij nieuwe zaden kopen. John’s geluk blijft echter niet duren want de vogelverschrikker heeft weinig goeds in zijn mars…

Messengers 2: The Scarecrow is een raar geval qua film. De originele film was gebaseerd op een script dat meerdere malen herschreven was en uiteindelijk geen vogelverschrikker meer bevatte. Deze prequel/sequel(?) is gebaseerd op het originele script maar lijkt zich niets aan te trekken van wat er in de eerste film gebeurt (alhoewel die verder zou moeten gaan op wat we hier te zien krijgen).

Ik wil geen spoiler geven en kan daarom niet echt verder in detail gaan maar als je beide films bekijkt zal je snel weten waar ik het over heb, en zeker als je het einde van deze film vergelijkt met de plot twists van The Messengers.

Op zichzelf volgt The Messengers 2 zowat alle standaarden van low budget horror films en slaagt er op geen enkel moment in om te verrassen. Elke twist zie je van mijlenver aankomen, de acteerprestaties zijn middelmatig op zijn best en je kan je afvragen waarom deze sequel gemaakt is. Er zijn duizenden films zoals deze en meer dan genoeg die beter zijn

Onze Score:
4.0

geplaatst in: DVD, Entertainment One, Reviews
tags:


Leave a Reply