gaming sinds 1997

Metroid Prime 2: Echoes

Metroid Prime wordt nog steeds door velen aanzien als een van de beste games op de Nintendo Gamecube. Het was het eerste 3D-Metroid game, na een serie van 2D-spellen op de NES, de SNES en de GBA. Nu heeft Nintendo, in samenwerking met Retro Studios, Metroid Prime 2: Echoes afgeleverd en ga ik kijken wat het waard is.

Premiejager van dienst is natuurlijk Samus Aran; in haar metalen pak wordt ze naar de planeet Aether gestuurd om op zoek te gaan naar een vermist team soldaten. Haar aankomst is echter niet zo prettig als gepland; na een niet al te zachte landing (zeg maar crash) wordt ze aangevallen door een heleboel onaangename wezens, die een heleboel van de mogelijkheden van haar pak wegnemen en haar voor dood achterlaten.

Al snel blijkt dat Aether in twee delen is gesplitst: de light-world en de dark-world. De vredige inwoners van de light-world hebben echter Aran’s hulp nodig aangezien ze worden aangevallen door de Ing Horde. De ondergang van de light-world zou immers het eeuwige leven betekenen voor de dark-world.

Die mogelijkheden van Samus’s pak zijn onmisbaar voor haar missies, zo kan ze zich oprollen tot een bal om door kleine tunneltjes te rollen. Daarnaast zijn er ook verschillende vizieren, waarmee Samus informatie kan verzamelen door voorwerpen of organismen te scannen, of waarmee ze warmte kan opsporen. In dit tweede deel zijn er 2 nieuwe vizieren toegevoegd, maar natuurlijk is het belangrijkste element in Aran’s strijd haar wapen.

Er is een standaard beam-geweer op de arm van de jongedame gemonteerd, maar natuurlijk zijn er betere wapens verspreid doorheen het spel. Ook hier zijn enkele nieuwigheden toegevoegd. Zo heb je bijvoorbeeld de light-beam, die verwoestende lichtstralen afschiet op de vijand, of de dark-beam, die zwarte materie naar de vijand schiet, waardoor deze zelfs tijdelijk kan verlammen bij een full charge. Inderdaad, je kunt je wapens opladen om met een grotere vernietigingskracht op je tegenstander te vuren.

Na een uur spelen vond ik deze titel al meteen aantrekkelijker dan het eerste deel, omdat je hier duidelijker een verhaal in ziet. Alles wordt uitgelegd in mooie filmpjes, terwijl je in Metroid Prime zowat alle voorwerpen moest scannen om het verhaal te achterhalen. Natuurlijk valt er in dit tweede deel nog steeds veel informatie te verzamelen door middel van scannen, maar dit is enkel voor de mensen die meer willen weten, het is immers niet broodnodig om vordering te maken in het spel.

Natuurlijk maken ook graphics een spel aantrekkelijk, en de graphics van MP2:E zijn adembenemend. Dit is zonder twijfel een van de mooiste GC-games, misschien wel hét mooiste, tot Resident Evil 4 komt natuurlijk. De models zijn goed afgewerkt, en kleine details als de weerspiegeling van je gezicht in je helmglas dragen bij tot de prachtige sfeer.

Vele gamers durven deze game wel eens betitelen als een First Person Shooter, maar toch is dit niet helemaal correct. Met de Control Stick loop je natuurlijk, maar je kan de camera niet besturen met de C-stick, en je kan dus ook niet mikken. Mikken gebeurd automatisch met een druk op de L-knop. Je kan wel nog vrij richten als je de R-knop ingedrukt houdt, maar dan kan je niet meer bewegen. Dit is best even wennen, en tamelijk vervelend als er een vijand zo dicht bij je staat dat je niet op hem kan locken.

De grootste toevoeging aan het spel is ongetwijfeld de multiplayer. Er zijn 6 arena’s, verschillend in grootte, waarin je met maximaal 4 spelers kan strijden. De gewone gevechten zijn vrij eentonig, maar de toevoeging van alle singleplayer wapens en verschillende power ups zorgt toch voor wat spanning. Er is zo een level waar een gigantisch groot kanon op een heuvel staat, waarmee je iedereen met gemak de dood in kan jagen Je moet je wel een beetje “teamwork” gebruiken om bovenop die heuvel te geraken en het kanon uit te schakelen.

Metroid Prime 2: Echoes is een waardige opvolger, waar elke fan plezier van zal hebben. Het spel biedt een tof verhaal, dezelfde leuke gameplay en prachtige graphics. De multiplayer volstaat meer dan genoeg als extra toevoeging, maar koop het spel niet speciaal voor deze mode.

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Metroid Prime 2: Echoes
geplaatst in: GC, Nintendo, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply