gaming sinds 1997

Naruto: Clash of Ninja Revolution 3

Naruto: Clash of Ninja Revolution 3 is niet alleen een hele mond vol, maar ook een vechtgame gebaseerd op de bekende anime-reeks. Ik kom eventjes uit de kast en geef toe dat ik niet héél erg goed op de hoogte ben van de anime, maar wat Wikipedia heeft me gelukkig genoeg achtergrond gegeven om het spel hopelijk eerlijk een score toe te kennen.

Deze Naruto heeft alvast de juiste basics om zowel beginners als veteranen het nodige entertainment te bezorgen. Dat de Vs-modus leuk is, is daar een belangrijk deel van. Je kan één-tegen-één maar er is ook een tag-team mogelijkheid voor wie meer personages en vrienden de revue wil laten passeren. Bovendien zullen personages die aan de kant staan hun health en chakra sneller regenereren wat voor wat extra tactiek zorgt.

De Wii is en blijft een sociale console en met twee of vier op de zetel elkaars virtueel hoofd inslaan is daar een integraal deel van als je het mij vraagt! Alleen jammer dat Nintendo hun ding niet wat krachtiger heeft gemaakt want tijdens hectische gevechten kan de Wii al eens problemen hebben om alles vlot op het scherm te toveren. Ook de online modus heeft te lijden onder de keuzes van Ninty want de verbindingen zijn vaak te laggy om hardcore spelers blij te maken. Gelukkig kan je wel makkelijk nieuwe spelers ontdekken en aan je vriendenlijst toevoegen.

Zoals het hoort zijn de controls eenvoudig uit te leggen, maar vragen ze oefening om er echt goed in te worden. Geen al teveel ingewikkelde combo’s hier maar eerder de noodzaak om goed op te letten op wat de tegenstander doet en het drukken op de juiste knop precies te timen. Er zijn vanzelfsprekend heel wat speciale aanvallen gebaseerd op het gebruik van Chakra en elk personage heeft een aantal unieke geheime technieken om te ontdekken en te leren, naast de standaard zwakke en sterke attack en de throw- en – erg handige – ontwijkbeweging.

Het grootste minpunt aan de gameplay is dat je niet altijd even precies en snel je speler kan positioneren, wat nefast kan zijn voor je kansen, en de reeds vernoemde framedrops die niet wenselijk zijn in een spel waar reactiesnelheid alles is. Aan diepte dus geen gebrek mocht je dat willen en het lijstje aan vechters is bovendien erg uitgebreid en gebalanceerd zoals het moet. Er zijn er veertig en ze zijn best verschillend zowel in uitzicht als in de manier waarop je ermee kan en moet spelen. Geen simpele skins dus!

We moeten het ook nog even hebben over de graphics. Deze zijn erg kleurrijk en de actie spat van je scherm. Op dat vlak stelt de game niet teleur en fans van de reeks zullen in de wolken zijn over de cartoonachtige personages, de leuke animaties en de knap weergegeven omgevingen. Waar fans volgens mij minder gelukkig mee zullen zijn, is de verhaalmodus. Deze volgt Naruto wanneer hij terugkeert naar zijn dorp na zijn opleiding bij Jiraiya en Gaara moet redden. Doorheen het verhaal vecht je niet alleen met Naruto maar ook met een boel andere personages. Ik kon alvast niet genieten van het verhaal omdat het teveel voorkennis veronderstelde en veel meer dan een opeenvolging van aparte gevechten bleek het niet.

Deze Naruto: Clash of Ninja Revolution 3 valt erg goed mee als vechtgame. Als je als fan enkel dit koopt voor het verhaal, zal je wel teleurgesteld worden. De gameplay is makkelijk voor beginners en diep genoeg voor fans van het genre en ook over de presentatie, de line-up aan personages en de balancering valt allesbehalve te klagen. Een aanrader voor wie wil knokken met zijn vrienden en enkel een Wii in de huiskamer heeft staan.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3
geplaatst in: Reviews, Wii
tags: ,


Leave a Reply