gaming sinds 1997

Outlander

We schrijven 709AD wanneer een ruimteschip crasht op de Aarde. Kainan, de enige overlevende, slaagt erin om het schip te verlaten voordat het in een meer zinkt en besluit om onmiddellijk een signaal uit te zenden zodat mogelijke reddingsteams hem kunnen vinden. Waneer hij wat rondloopt komt hij bij een nabijgelegen dorp dat blijkbaar net vernietigd is en waar alle lichamen van de inwoners verdwenen zijn. Voordat hij verder onderzoek kan instellen wordt hij echter door Wulfric, een van de elite krijgers die het Viking territorium van Koning Rothgar verdedigen, gevangen genomen.

De vikings geloven dat Kainan verantwoordelijk is voor de slachting in het dorp en hebben schrik dat de dorpsleider, de vervaarlijke Gunnar, hen verantwoordelijk zal houden voor wat er gebeurd is en een tegenaanval zal opzetten. Echter, Kainan begrijpt al snel dat als de vikings niet verantwoordelijk zijn voor de ondergang van het dorp dat hij niet de enige overlevende van het ruimteschip is. Ook een vreselijk wezen genaamd Moorwen heeft de crash overleeft en is nu bezig met iedereen te vermoorden…

Outlander is een deftige low budget productie die Beowulf combineert met Predator waarbij enkel Angelina Jolie als lieftallige maar gevaarlijke nimf nog ontbreekt. De vergelijking gaat zelfs verder: het script lijkt gewoon een kopie te zijn van Beowulf met een sci-fi element erin verweven. De scenes in beide films waarin we Shield Hall te zien krijgen lijken verdacht veel op elkaar en als je dan de naam van de koning (Rothgar vs. Hrothgar) naast elkaar legt kan je nog moeilijk van toeval spreken.

Het verhaal is echter nog steeds vermakelijk, de special effects zijn redelijk deftig (voor zo’n klein budget) en het acteerwerk is goed. De Blu-ray echter heeft wel wat negatieve puntjes en daar vallen vooral het gebrek aan extra’s en de matige beeldkwaliteit op.

Al bij al: Ik stel voor dat je deze huurt voor hem te kopen. Of wacht totdat er ooit een nieuwe release komt die ons deftige beeldkwaliteit (Blu-ray waardig) bezorgt alsook enkele interessante extra’s

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Paradiso, Reviews
tags: ,


Leave a Reply