gaming sinds 1997

Paranormal Activity 4

paranormalactivity4De paranormale activiteit lijkt niet te stoppen. Vijf jaar nadat Katie en Hunter verdwenen bevinden we ons in een andere stad waar we Alex en haar gezin ontmoeten. Alex’ ouders hebben moeilijkheden in hun huwelijk maar doen alsof er niets aan de hand is om hun dochter Alex en geadopteerde zoon Wyatt geen zorgen te laten maken.

Enige tijd nadat de nieuwe buren hun intreden maken wordt de buurvrouw onwel en om haar terwille te zijn besluiten Alex ouders om Robbie, de buurjongen, in huis te nemen en voor hem te zorgen totdat zijn moeder weer de oude is. Vanaf Robbie – een stille jongen die een meer dan normale interesse in Wyatt lijkt te hebben – in het huis komt wonen beginnen er echter allerlei rare dingen te gebeuren. Omdat Alex het niet vertrouwt neemt ze haar vriend Ben in vertrouwen en die heeft de oplossing: alle computers in huis hebben webcams aanwezig en deze kunnen 24/7 aangezet worden om zo alle gebeurtenissen te documenteren…

Paranormal Activity 4 borduurt verder op het verhaal dat eindigde in deel 2. De beelden zijn van iets betere kwaliteit deze keer vanwege de betere technologie maar voor de rest kan je vooral meer van hetzelfde verwachten. Enkel de scenes waarbij inventief gebruik gemaakt wordt van de motion sensing van de Xbox360 brengen wat originaliteit in de franchise. Het is echter niet genoeg om je echt te overtuigen want buiten de finale is het vooral veel wachten geblazen om dan plots iets te zien gebeuren waarvan je zou moeten schrikken. Op zich geen probleem mee, en het is ook het gegeven waarmee de films bekend geworden zijn, maar ondertussen weten we het al wel.

Deel 4 brengt niets nieuws, betreedt dezelfde paden als de vorige films, en 100 minuten zijn echt wel lang voor de kleine voortgang die we krijgen in het verhaal van Katie en Hunter. Al bij al wel voer voor de fans, maar mocht er nog een volgende Paranormal Activity komen dan hopen we toch wel wat meer diepgang te gaan krijgen.

Zoals eerder reeds aangegeven is het beeld iets beter dan in de vorige film vanwege het gebruik van “nieuwere technologie” maar goed is het zeker nog niet. We kunnen dit echter niet echt als negatief punt aangeven omtrent de transfer want het is compleet inherent aan het type van film. Het geluid is wél van superieure kwaliteit en je kan zonder problemen elke kraak of bonk in het huis horen en dit is een eonrme hulp voor het opbouwen van de spanning.

Qua extra’s krijgen we de extended version (woohoo! nog langer wachten!) en 30 minuten “recovered files” welke nog meer footage bevatten alsook een paar schokmomenten. Alsof je al niet genoeg paranormal activity achter de kiezen had na het zien van de film zelf.

box-paranormalactivity4

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Paramount, Reviews
tags: ,


Leave a Reply