gaming sinds 1997

Pokemon Platinum

De Sinnoh-regio is een bedrieglijk paradijs. De weelderig groene weilanden, besneeuwde bergtoppen en karnemelkwitte stranden verbergen het ware gelaat van dit verdorven land. Een land dat al een tijdje geteisterd wordt door een catastrofe die zijn weerga niet kent, een plaag van apocalyptische proporties. Ik heb het natuurlijk over Satans ongewilde bastaardkinderen: de pokémon.

Waar onze problemen zich beperken tot banale zaken als de economische crisis, honger in Afrika en processierupshaartjes in de bilspleet, vechten de mensen in Sinnoh dagelijks voor hun miezerige bestaan. Zelfs een ordinair wandeltochtje in de frisse lucht kan er zomaar uitmonden in een bloederige strijd op leven en dood. Pokémon kennen immers geen genade! Verscholen in het struikgewas of in de krochtige spelonken van een grot, wacht het hellegebroed op het ideale moment om voorbijgangers te bespringen. Vervolgens randen ze zonder pardon kinderen en bejaarden aan, met aanvallen die zelfs in sadomasochistische kringen als plat en schandelijk bestempeld worden. Nee, het leven in Sinnoh is beslist geen lachertje.

Toch vindt Nintendo het nodig om snoepreisjes te organiseren naar dit verderfelijke oord. En als je ziet hoeveel mensen daadwerkelijk een ticket boeken, begrijp je waarschijnlijk al waarom. Ettelijke miljoenen stoere binken hebben ten tijde van Diamond en Pearl de hachelijke trip naar Sinnoh trouwens al aangedurfd en de meesten keerden nog tevreden terug ook. Het is daarom niet verwonderlijk dat Nintendo voor hun Platinum editie de reisformule nauwelijks heeft aangepast.

Ramptoeristen van het eerste uur zullen wel merken dat Sinnoh er hier en daar ietsje beter uitziet. Zo ligt er bij sommige bomen een grauw laagje stof op het bladerdek, wil het wel eens stormen en sneeuwen, en hebben bepaalde trainers een geanimeerd dansje voor je in petto. Fantastisch!

Verder zijn er enkele nieuwe gebieden te ontdekken, enkele nieuwe personages te ontmoeten en vooral enkele nieuwe, pardon, oude pokémon te vangen. Jawel, oude en dus bekende pokémon. Maar niet getreurd, sommigen verschijnen wel in een ongeziene, spiksplinterverse vorm. Zo goed als nieuw dus. Nog niet overtuigd? In de aanbieding zitten ook nog wat extra functies voor je Pokémon watch, een ogenschijnlijk driedimensionale Distortion World en een behoorlijk indrukwekkende online ondersteuning. Ohja, en het hoesje van je reisvoucher glinstert als een nachtelijk plasje op de kale kruin van Ben Crabbé.

Of dit allemaal voldoende is om een tweede uitstap naar Sinnoh te rechtvaardigen, laat ik in het midden. Natuurlijk hadden we liever een compleet nieuwe ervaring gehad, maar dat is tegenwoordig niet de stijl van Nintendo. Aan de andere kant heb ik toch weer vrolijk poffertjes gebakken, de gym leaders een poepje laten ruiken en heb ik zelfs dat lelijke gedrocht dat op de voorkant pronkt laten kennis maken met de warme geborgenheid van mijn pokéballen. Ach, het blijft gewoon een toffe, diepgaande en vooral ontzettend verslavende formule, die nog nooit zo goed werd uitgewerkt als in deze Platinum editie.

Deze Pokémon Platinum editie is niet meer dan een uitgebreide en aangepaste versie van het uitstekende Pokémon: Diamond/Pearl. Voor doorwinterde Pokémon trainers is er weinig nieuws te rapen, voor al de rest is dit een ideaal instapmoment. Zie het als een afgelebberde cheeseburger, maar wel één met een extra lap smeuïge kaas.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Pokemon Platinum
geplaatst in: DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply