gaming sinds 1997

Postal 2: Top 5 bezigheden

Met de recente release van de omstreden FPS Postal 2 kan Fragland niet anders dan het spel eens op originele wijze in de kijker te zetten. Pinguïn Charles is uiteraard geknipt voor deze job en al waggelend begaf hij zich als een volleerde psychopaat doorheen de compleet geflipte stad om jullie van enkele leuke tips te voorzien. Daarom presenteren we jullie nu de 5 leukste handelingen in Postal 2, te proberen op eigen verantwoordelijkheid! (red. tijdens de testen zijn geen dieren gekwetst geraakt)

5) Katten als geluidsdemper: Fans van stealth shooters zullen graag horen dat je niet steeds als lawaaimaker kan afgeschreven worden. Met het machinegeweer is het immers mogelijk iemand in alle stilte neer te leggen. Hoe dit in zijn werk gaat ? Simpel, allereerst zoek je een straatkat, die je eventueel met wat “catnip” kan lokken. Daarna neem je hem gewoon op, haal je het machinegeweer boven en zet je het lief poesje erop. Op deze manier kun je even schieten met een geïmproviseerde geluidsdemper, maar let toch op, want na enkele schoten vliegt de kat er al af. Geen superhandig middel dus, maar wel een héle leuke !

4) Hoofden exploderen: Dit is al wat moeilijker. Ervaring leert mij dat een ordinaire schop hiervoor het beste middel is. Dichtbij een deur moet je een persoon hiermee in elkaar slaan en probeer je zijn/haar hoofd eraf te krijgen. Eens dit hoofd dicht bij de deur ligt, laat je deze simpelweg opengaan in de richting van het hoofd. Wat volgt is een gedempte “SPLAT” en een bloedplas op de grond. Uiteraard kan dit nog plezanter worden wanneer we verschillende hoofden tegelijk naast de deur plaatsen. Eén bloederig festijn is wat volgt, niet voor gevoelige spelers!

3) Auto’s opblazen: Hoewel we dit al in meerdere games gezien hebben, was dit nog nooit zo leuk als in Postal 2. Je kunt er gewoon met een wapen op schieten of een welgemikte granaat doet ook het werk, maar veel leuker wordt het met een barstensvolle jerrycan. Allereerst ga je op zoek naar enkele dicht bij elkaar geparkeerde auto’s, waarna de pyromaan in je naar boven mag komen. Besprenkel in één ruk de motorkappen van de auto’s, maak een klein lontje met de benzine en gooi onopgemerkt een lucifertje. De fik erin verdomme ! Afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid olie, ontploffen na enkele seconden de auto’s, zorg wel dat je op veilige afstand staat, want die wagens durven weleens in jou richting gekatapulteerd worden …

2) Olifanten opfikken: Dit gaat eigenlijk op analoge wijze als het voorgaande, alleen is het wat moeilijker. Hiervoor moet je bij “Earl’s Elephant Ranch and Grill” zijn, gewoon de bordjes volgen en je komt er wel. Je ziet er een parade lopen, gevolgd door enkele dikke olifanten. De beste methode is om een grote benzineplas te maken en te wachten tot de olifanten (of de parade, als je deze liever in lichterlaaie zet ;)) er overlopen. Een simpele lucifer klaart de klus, maar pas toch op, want een van de olifanten kan het weleens op jouw gemunt hebben. Dan zoek je best dekking op de tribune, want daar kunnen die logge beesten niet op. Geniet van de aanblik van de geroosterde olifant en de gecreëerde paniek, met wat geluk zetten de hysterische brandende geslurfde dieren ook de aanwezige bezoekers in de fik. :)

1) Voetbal met hoofden: Maar wat is nu precies mijn leukste bezigheid in Postal 2 ? Wel, je kunt niet alleen hoofden exploderen, je kunt er ook sportief mee omgaan. Nadat je een onschuldige van zijn kop ontdaan hebt, is het mogelijk om er een ferme schop tegen geven. Voetbal dus, je kunt door de straten een “balletje” trappen, of constant tegen een muur stampen als je liever niet teveel rondholt. Om deze reden is het wel spijtig dat Postal 2 geen multiplayer bevat, want met 22 op een geïmproviseerd voetbalterreintje spelen, lijkt mij bijzonder leuk. Zeker aangezien het spel een level editor bevat, waarmee je wel een grasveldje met 2 goals in elkaar kunt knutselen. Misschien een ideetje voor Postal 3? :)

Tot zover een overzichtje van hoe ik mijn dagen slijt in een spel als dit. Heb je zelf nog leuke ideëen gevonden, laat het ons zeker weten in de comments. En remember kids, don’t try this at home! (red. maar als ge het dan wel doet: wij willen foto’s op het forum ;) )

gerelateerd spel: Postal 2
geplaatst in: Specials
tags: ,


Leave a Reply