gaming sinds 1997

Rhythm Thief & The Emperor’s Treasure

Rhythm Thief & The Emperor’s Treasure is een origineel spel uit de stal van Sega die ons weer maar eens laat genieten van iets dat niet de platgetreden genre-paden volgt. Een combinatie van klassiekere adventure-gameplay zoals we die kennen uit Professor Layton, maar deze keer volgestopt met ritme-spelletjes en natuurlijk de nodige Japanse eigenaardigheid en Franse stijl.

De gameplay zal an sich niet zo verrassend zijn voor wie al meerdere ritme-gebaseerde games speelde op de DS, Wii of een tablet want het draait vooral om het meetikken, aangevuld met de nodige bewegingen maken op het aanraakschermpje. Het verstrooiende en aangenaam ongeloofwaardige verhaal tilt het geheel sowieso naar een hoger niveau, samen met de muziek en de soundtrack die je zullen verleiden om een koptelefoontje op te zetten.

Hoofdrolspeler Raphael is een dief zoals we die kennen uit films, eentje die niet alleen de musea van Parijs leegrooft, maar dat ook nog eens doet met een reden en de nodige show. Hij wordt geholpen door Marie en Fondue, een hond, en wil eigenlijk een samenzwering verhinderen en tegelijk Napoleon een hak zetten. Jep, die Napoleon dus want de keizer is uit zijn graf herrezen.

Het verhaal wordt verteld in de straten van Parijs waarin je je beweegt zoals in de Layton puzzelgames en je kan ook met allerlei personages een praatje slaan en de opdrachten van het hoofdverhaal vrijspelen. De graphics zijn overigens erg charmant en anime-geïnspireerd zoals het past op een Nintendo handheld en zijn een lust voor het oog. Daarnaast kan je ook nog wat muzieknoten zoeken in de omgevingen of geluiden opnemen waarmee je dan spulletjes vrijspeelt of puzzels oplost. Verwacht je hier niet aan moeilijke puzzels zoals in de old-skool adventures, maar eerder eenvoudige dingen om wat afwisseling te bieden.

De mini-games zelf volgen mooi uit die uitgangspunten en gebruiken alle mogelijkheden die de 3DS ons biedt. Zo moet je viool spelen door met je stylus te strijken en variëren de spelletjes van platformsecties tot stealth tot koken. Weliswaar allemaal gebaseerd op het houden van een juist ritme zodat het spel ondanks zijn variatie en gekkigheid een stevig geheel blijft. De makers hebben gezorgd voor strakke reacties op je input – wat een minimum is in het genre – en een gepaste moeilijkheidsgraad zodat ook minder begenadigde spelers vlot zullen kunnen vorderen.

Wie alles perfect wil afwerken kan de spelletjes ook apart spelen of de prestaties van toevallige voorbijgangers trachten te verslaan via StreetPass. Dat laatste is wellicht nodig, want wij hadden graag nog wat meer mini-games gezien ( er zijn er ongeveer vijftig) en wie het rondwandelen niet apprecieert zal het geheel net iets te traag vinden.

Perfect is deze Rhythm Thief niet, maar hij weet wel je gamerhart te stelen met de geslaagde graphics, gevarieerde en originele ritme-gameplay en een soepje van elementen die garant staan voor heel wat uurtjes entertainment op een regenachtige zomerdag.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Rhythm Thief & The Emperor’s Treasure
geplaatst in: 3DS, Reviews, Sega
tags: , , , , ,


Leave a Reply