gaming sinds 1997

Ridge Racer 3D

Ridge Racer 3D is de Ridge Racer die we zo goed kennen, maar dan in drie dimensies en op de nieuwe Nintendo 3DS. Dat betekent dat je dezelfde gameplay krijgt voorgeschoteld, inclusief de daarbij horende plus- en minpunten. Wat die precies zijn, zetten we even op een rijtje voor jullie.

Zoals altijd draait de game rond het belachelijk snel rijden met opgepoetste bolides langsheen met asfalt beklede tracks, waarbij de bochten het cruciale aspect vormen en beslissen tussen winst en verlies. Je zal immers zowat elke bocht aan de maximale snelheid moeten nemen, en dat betekent driften zoals in geen enkel ander spel en de tegenstand vanuit je zijraampje het nakijken geven.

Het goeie nieuws is dat dat laatste erg vlot verloopt en gemakkelijk te leren is, terwijl het toch voldoende uitdaging blijft bieden na heel wat uurtjes racen. Omdat dat element alleen wat mager zou zijn, krijg je nog een laagje tactiek dankzij de mogelijkheid om te boosten, een extraatje dat je vooral goed moet timen en kan opbouwen in drie levels die telkens meer boost bieden. Ook kan je even in de slipstream van een tegenstander gaan zitten om zo meer snelheid te nemen, ze in te halen en dus rapper vooraan het pak auto’s te belanden.

Die wagens zijn overigens niet van plan je een al te gemakkelijke uitdaging te bieden. Ze aarzelen niet om je uit de weg te duwen. Het is dan ook niet onbelangrijk de juiste auto te kiezen (een afweging tussen controle en snelheid) en ook enkele upgrades door te voeren waarmee je bijvoorbeeld meer boost krijgt. Upgrades speel je overigens vrij door punten te verdienen (en nieuwe tracks en bolides) in de carrière-modus die erg klassiek is opgebouwd rond verschillende events die elk weer bestaan uit een aantal races.

Naast de standaardmodus, die overigens wel genoeg tijd inneemt maar te weinig variatie biedt, kan je ook nog aparte wedstrijden afwerken en tegen de tijd racen. Multiplayer is er ook, maar jammer genoeg enkel lokaal dus je zal al veel vrienden moeten hebben om dit als waardevol te beschouwen.

Of dit spel dan ook een aankoop waard is, hangt heel veel af van waar je naar op zoek bent. Vind je Ridge Racer an sich niet interessant, dan mag je deze laten passeren. De graphics in 3D voegen zeker iets leuks toe en het snelheidsgevoel vooral profiteert hiervan, maar de visuals zijn niet overdreven aantrekkelijk of spectaculair omdat de auto’s en omgevingen er te saai en blokkerig uit zien. We zijn beter gewend ondertussen! Echte fans vinden meer van hetzelfde en zullen niet teleurgesteld zijn met de goeie controls en erg degelijke – maar ook nog steeds erg arcade – gameplay van Ridge Racer 3D.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Ridge Racer 3D
geplaatst in: 3DS, NamcoBandai, Reviews
tags: ,


Leave a Reply