gaming sinds 1997

Roman & hete koffie

Beste Leland Yee,

Vandaag heb je al veel medestanders in je kruistocht tegen computerspellen die zich over de grens van het fatsoen begeven en onze kinderen allerlei zaken laten zien die enkel op Canal+ Rood en The Adult Channel zouden mogen plaatsvinden. Zoiets kan ik uiteraard alleen maar toejuichen, het liep immers de spuigaten uit. Computerspellen zouden jongelingen moeten opvoeden, ze moreel besef bijbrengen en het verschil tussen Goed en Kwaad leren. Toch ben ik van mening dat u zich een beetje blindstaart op GTA: San Andreas; er zijn immers veel andere spellen, die al veel langer meegaan en die een veel groter gevaar vormen voor de geest en hartjes van onze kinderen. Sommige onder hen zijn zo subtiel of geven een zo gevaarlijke boodschap mee dat je er zelfs de hand van fundamentalistische groeperingen in kan vermoeden.

Zo is er Mario. Dit onschuldige(?) loodgietertje gaat al decennia mee. De gewone man die zijn prinses gaat redden en daarbij duizenden gevaren overleeft, heeft al veel kinderen doorzettingsvermogen, politiek bewustzijn (het immer gevaarlijke en on-Amerikaanse communisme!) en discipline geleerd, maar wat weinigen weten is dat de echte boodschap die in Mario verpakt is helemaal niet zo onschadelijk is. Dit spel is immers niets anders dan pure reclame voor drugs. Denk maar even met me mee. Op zijn gevaarlijke reddingstocht vindt Mario af en toe paddestoelen die hem groter en krachtiger maken. De boodschap is glashelder; drugs nemen is goed! Het zou me trouwens niet verwonderen als er een verband bestaat tussen de hoeveelheid Mario-videospellen en de stijging van het drugsgebruik in de jaren ‘80 en ’90. Hoe kan de ‘War on Drugs’ succesvol aflopen als de drugsdealers door een geniaal bedachte marketingcampagne kinderen van 6 jaar kunnen recruteren? Welk belang heeft Nintendo hierbij? Heeft het aandelen in opium en cocaplantages in Zuid-Amerika? Het zou me niet verwonderen; alleen iemand onder invloed kan iets als Pikmin verzinnen.

Een andere ancien in het vak is Bomberman. In dit spel leren kinderen op strategische plaatsen bommen leggen om zo de tegenstander efficiënt een kopje kleiner te maken. U hoort me natuurlijk al van ver aankomen. Dit spel is uiteraard ook verkrijgbaar in gebieden als het Midden-Oosten. Een gebied waarvan we al langer weten dat het een ongezonde fascinatie ontwikkeld heeft voor alles wat ‘KABOOM’ doet. De release van Bomberman Hardball eind juni heeft dan ook gezorgd voor een maand van gruwelijke terroristische aanslagen die griezelig efficiënt werden uitgevoerd. Achter zoiets kan enkel de hand van Al Quaeda zitten. Niet alleen leert het het spel om aanslagen te plegen, de opbrengsten van de verkoop zorgen ook voor de financiële mogelijkheden om ze uit te voeren. Dit spel zou dus ook onmiddellijk uit de handel moeten genomen worden.

Uiteraard kan ik alle gevaarlijke computerspellen hier niet opsommen, de lijst is gigantisch. Er rest je dus maar 1 ding te doen; namelijk alle computerspellen verbieden en iedereen die betrapt wordt op het ontwikkelen, spelen, kopen of verkopen van dit uiterst gevaarlijk goedje direct te liquideren. Leer hen de echte waarden van het conservatieve Christendom: alles wat meneer pastoor met jou doet, mag je zelf pas doen met je liefje als je getrouwd bent. Dit zou moeten zorgen voor een veiligere samenleving waarin onze kinderen pas echt behoed worden voor alle gevaren die er daarbuiten wachten. En als dat allemaal gebeurd is, verbied dan ook direct alle gevaarlijke boeken en films. Vebrand ze op openbare plaatsen, zodat iedereen duidelijk kan zien dat het slechte dingen zijn; en met die belachelijke brandstofprijzen van vandaag kan je je er nog goedkoop en lekker aan verwarmen. Er gaat immers alleen maar creativiteit verloren, en wat is dat nu waard?

Met vriendelijke groet,

Roman

Nvdr: Leland Yee is de Amerikaanse politicus uit Californië die het spel Grand Theft Auto: San Andreas heeft laten verbieden, omwille van de Hot Coffee mod, een GTA-minigame waarin je ‘seks’ kunt hebben met je vriendin door de knopjes in te drukken die op het scherm verschijnen.

gerelateerd spel: Grand Theft Auto: San Andreas
geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply