gaming sinds 1997

Safe House

Tobin Frost, de gevaarlijkste CIA agent die ooit afvallig is geworden meldt zich plots aan in de ambassade van de VS in Zuid-Afrika en geeft zichzelf over. Hij wordt getransfereerd naar een safe house in de buurt, maar niet lang na zijn aankomst vallen zwaarbewapende mannen binnen en doden het volledige beveiligingsteam.

Matt Weston, de “concierge” van het safe house, slaagt erin om samen met Tobin net op tijd te ontsnappen maar met de aanvallers op hun hielen heeft hij nu niet enkel de moeilijke taak om Tobin onder controle te houden, maar ook om uit te zoeken wie het op hun leven voorzien heeft en ondertussen effectief in leven te blijven…

Safe House is een spionage thriller waarin we Denzel Washington zien in een rol die hij al vele keren gespeeld heeft en dus met zijn ogen dicht kan doen. Ryan Reynolds speelt dan weer zijn beschermer die uit moet vogelen wat er nu effectief aan de hand is en dit terwijl de kogels rond hun hoofd vliegen. Zoals je kan verwachten doet hij dit met verve.

Al bij al slaagt de film er echter niet in om echt een blijvende indruk te maken. Het verhaal is redelijk rechtdoorzee en bevat weinig echter verrassingen waardoor dit een leuke aktiefilm wordt die spijtig genoeg niet echt opvalt. Je kan je eveneens de vraag stellen waarom de film in Zuid-Afrika gesitueerd is want voor hetzelfde geld had men deze in de VS of eender waar kunnen filmen aangezien er weinig met het gegeven gedaan wordt. Als je aan het zoeken bent naar een leuke (maar niet al te diepgaande) aktiefilm kunnen we Safe House echter wel aanraden.

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray is zoals verwacht van hoge kwaliteit maar het is vooral het geluid dat opvalt. De soundtrack benadert referentiekwaliteit met veel discrete effecten die vanuit de achterste speakers naar het voorfrond gaan, perfect geplaatste dialogen die constant goed verstaanbaar zijn, en de subwoofer die goed werk verricht om de aktie op het scherm te supporteren.

Qua extra’s maakt Universal zich sterk dat er 2 uur aan features present is, maar dat is inclusief de U-Control die eigenlijk min of meer hetzelfde bevat als de rest van de features. We willen wel even meegeven dat “Inside the CIA” en “Safe Harbor: Cape Town” twee interessante documentaires zijn.

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags:


Leave a Reply