gaming sinds 1997

Sheitan

Na een nachtje uitgaan besluiten enkele vrienden om te gaan chillen in het buitenhuis van een vriendin die ze in een discotheek ontmoet hebben. Eens daar ontmoeten ze Joseph, een rare maar wel vriendelijke herder die ook in het huis woont samen met zijn zwangere vrouw. Terwijl iedereen zijn best doet om zich te amuseren is er echter niemand die weet dat Joseph een duivelaanbidder is die plannen heeft die niet al te positief zijn voor hen.

De Fransen weten hoe een goede film te maken, dat hebben we in het verleden al wel gemerkt en zelfs recentere films zoals Banlieue 13 tonen dat ze wel wat in hun mars hebben. Dus stellen we ons de vraag waarom we rommel als dit moeten verduren? Vincent Kassel is een van de huidige topacteurs in Frankrijk, waar dacht hij aan toen hij zijn contract voor deze brol tekende? Gedurende de hele film vraag je je constant af of je een of andere horror film aan het bekijken bent waar alle gore fun net om de hoek ligt te wachten, of je naar een komedie aan het kijken bent. En we weten allemaal dat sinds de humor van Louis de Funés verouderd is de Franse cinema geen deftige komedies meer heeft weten te produceren. Men blijkt in Frankrijk nog steeds te denken dat overacting grappig is en op dat vlak is Sheitan echt wel een meesterwerk. Het is lang geleden dat ik nog zulk crappy acteerwerk gezien heb. Men kan zich bijna de vraag stellen of het misschien beter was geweest om enkele echte duivelsaanbidders op het scherm te laten zien. Het had in ieder geval overtuigender geweest.

Conclusie: deze film zou nooit gemaakt mogen zijn dus spendeer er zeker geen geld aan in de hoop dat de Fransen realiseren dat ze geen film moeten maken met als enige doel hun werkloze acteurs bezig te houden

Onze Score:
2.0

geplaatst in: DVD, Paradiso, Reviews
tags:


Leave a Reply