gaming sinds 1997

Small Apartments

smallapartmentsSinds zijn broer opgenomen is in een psychiatrische kliniek heeft Franklin Franklin zich teruggetrokken in een klein verwaarloosd appartement waar hij droomt van Zwitserland en elke dag trouw wacht op een nieuwe brief van zijn broer die hem meer inzicht levert op het leven. Wanneer deze brief op een dag niet geleverd wordt, begint Franklin’s wereldje in elkaar te stuiken. Hij moet het appartement verlaten om uit te vinden wat er met zijn broer aan de hand is, beslissen wat hij gaat doen met het lijk van zijn huurbaas dat in het appartement ligt, en ook nog eens omgaan met een dronken agent die de vermiste huisbaas aan het zoeken is.

Small Apartments is een kleine en bijna zelfs artistieke film. Verwacht niet om constant plat te liggen van het lachen want dit is een zwarte komedie die vooral het tragische in het leven van de mensen rondom Franklin Franklin toont en dit in perspectief zet tegenover de excentrieke Franklin zelf. Is dit daarom een slechte film? Zeker niet! De absurditeiten worden in een zeer menselijke manier vertoond en dat een resem bekende namen meewerkten aan de productie zorgt er al helemaal voor dat de kwaliteit op zeer hoog niveau ligt. James Caan, Juno Temple, Dolph Lundgren, Billy Crystal, Saffron Burrows, Johnny Knoxville, James Marsden, Peter Stormare doen allemaal hun ding perfect, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de topprestatie die Matt Lucas neerzet als de compleet wereldvreemde maar toch ietwat sympathieke Franklin Franklin.

Het verhaal is compleet geschift, en de personages zo mogelijk nog meer, maar het werkt wél. Vanaf de eerste seconde vraag je je af waar dit in hemelsnaam over gaat en waar het naartoe gaat, maar je blijft wél kijken. Let wel: Small Apartments is niet voor iedereen. Het is geen simpele film en je moet open staan voor het genre, maar als dat het geval is zal je je zeker niet vervelen bij deze film.

Qua beeld en geluid kunnen we zeggen dat de DVD een deftige transfer aflevert zonder echt op te vallen. Het is een ingetogen film die weinig tot geen actie bevat en compleet draait op dialogen. Deze zijn goed verstaanbaar en ook de kwaliteit van het beeld is goed. Qua extra’s krijgen we een korte behind the scenes en een feature met Knoxville over hoe je de perfecte blowpijp maakt.

box-smallapartments

Onze Score:
7.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Sony Pictures
tags: , ,


Leave a Reply