gaming sinds 1997

Southland Tales

Southland, Los Angeles, 2008. Drie jaar geleden heeft de “war on terror” in een nucleaire aanval op Texas geresulteerd en een grote herdenkingsplechtigheid wordt nu voorbereid.

Sinds de aanval is de VS een politiestaat geworden die door de Republikeinse denktank USIDent en de Urban Pacification Unit politie geregeerd wordt en alle gedrag dat niet volgens hun gedachten is wordt vakkundig de kop ingedrukt.
Chaos, paniek, paranoia en geweld zijn omnipresent en meer en meer komt er verzet tegen de manier waarop de zaken lopen. Om het nog erger te maken zorgt het buitenlands beleid ervoor dat een derde wereldoorlog op het punt staat uit te breken en het Midden-Oosten heeft besloten om de VS af te sluiten van hun olievoorraden. De overheid is daarom constant op zoek naar alternatieve brandstoffen, welke ze in de zee gevonden hebben. Dit zorgt er echter voor dat de Aarde trager begint te draaien rond zijn as waardoor er scheuren in tijd en ruimte komen met allerlei rare zaken die gebeuren als gevolg.

In het midden van dit alles volgen we drie mensen: Boxer Santaros die last heeft van geheugenverlies, porno actrice Krysta Snow die werkt aan haar eigen TV show, en agent Roland Taverner wiens persoonlijkheid in twee gespleten is en die nu op zoek is naar zijn “andere” helft.

Richard Kelly’s vorige project als regisseur was Donnie Darko en alhoewel het een rare film was konden de mensen het wel appreciëren. Daardoor heeft Kelly een heleboel vrijheid gekregen in het maken van Southland Tales welke voorafgegaan was door comics die eveneens door Kelly gemaakt waren.
Spijtig genoeg lijkt Kelly Southland Tales als een totaalervaring gemaakt te hebben en mensen die de strips niet gelezen hebben zullen totaal geen idee hebben waar de film nu eigenlijk over gaat. Net zoals ikzelf aangezien ik de comics ook niet gelezen heb.

De film is chaotisch en saai (behalve dan in het begin en op het einde) en kan duidelijk niet op zichzelf staan.

Beeld en geluid zijn goed maar extra’s die wat meer (broodnodige) achtergrond zouden verschaffen zijn afwezig. Onze suggestie: wegblijven van deze!

Onze Score:
4.0

geplaatst in: BLU, Paradiso, Reviews
tags:


Leave a Reply