gaming sinds 1997

Splinter

Seth Belzer en zijn vriendin Polly Watt zijn van plan om in de bossen te gaan kamperen maar Seth is niet zo handig en breekt dan ook de palen van de tent. De twee besluiten dan maar om op zoek te gaan naar een motel in de buurt maar wanneer ze een beetje verder stoppen voor een liftster gaan hun plannen de mist in. Ze worden door de ontsnapte gevangen Dennis Farell en zijn vriendin Lacey gegijzeld en het viertal vertrekt weer met de auto, ditmaal richting Mexico.
Een beetje verder lopen ze echter een platte band op na over een dier te rijden. Terwijl Seth en Lacey gaan kijken wat er met het dier gebeurd is beginnen Polly en Dennis de band te verwisselen wat resulteert een een of andere splinter die in Dennis’ hand terecht komt. Hij denkt er niet verder over na en wanneer de motor enkele kilometers verder begint te overhitten besluit het viertal om te stoppen bij een benzinestation. Daar worden ze echter aangevallen door zombie-achtige wezens en het wordt al snel duidelijk dat de splinter een of ander soort parasiet is die levend vlees infecteert…

Splinter is een redelijk standaard horror film met een concept dat we al duizendmaal gezien hebben. Het idee van een of ander soort parasitaire schimmel is echter wél origineel en de scenes waarin een van de personages begint te voelen dat hij de controle over zijn eigen lichaam verliest zijn zeker de moeite waard en maken de film interessant om te bekijken. Splinter is zeker niet een van de betere horror films die we de laatste jaren gezien heben maar doet wel zijn werk. Als de personages niet plots hun IQ zouden hebben zien dalen onder nul ongeveer halverwege de film (sluit de deur wanneer je in een auto stapt terwijl er dodelijke wezens buiten rondlopen!) zou hij zelfs nog beter geweest zijn.

Zeker een om te bekijken als je van dit genre houdt!

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Entertainment One, Reviews
tags:


Leave a Reply