gaming sinds 1997

Star Wars Battlefront Renegade Squadron

In a galaxy far far away… heeft men nog altijd genoeg verhalen over hun oorlog genaamd Star Wars. Gelukkig hebben de bedrijven door dat je geen games meer moet maken over de hoofdpersonages van de films, maar over de personen achter de schermen van de gevechten. Laten we dus maar eens snel zien welke verborgen verhalen er te ontdekken zijn en wat voor impact ze hadden op de veldslagen uit de films!

Terwijl er weldegelijk een singleplayer-modus zit in het spel, draait Renegade Squadron vooral rond de multiplayer. Toch zal ik eerst uitleg geven over de singleplayer, aangezien dat eigenlijk één van de grootste verbeteringen is ten opzichte van Star Wars: Battlefront 2 op de PSP. Het verhaal gaat als volgt: in de campagne stoot een onderzoeker, Tionne, op het logboek van commandant Col Serra. Deze was de leider van een speciale rebellengroep, het Renegade Squadron, dat opgericht werd door Han Solo.

Door de levels heen wordt het verhaal verteld aan de hand van prachtig gemaakte schetsen en artwork. De missies zelf zijn eigenlijk de mappen van de multiplayer, maar dan met verschillende doelen. Die kunnen gaan van het veroveren van een bepaald checkpoint, tot het vernietigen van een batterij luchtafweergeschut bij een vijandelijk spawnpoint. In de verscheidene uren dat de singleplayer duurt, zal je vechten op zowat elk memorabel slagveld uit de films. Hoth, Endor, de Death Star: allemaal komen ze aan bod.

Naast de campagne heb je ook nog een andere mode genaamd Galactic Conquest. Hierin moet je verscheidene planeten veroveren terwijl de PSP met zijn A.I. dit tracht te verhinderen. Je doet dit aan de hand van turn-based strategy voor het verplaatsen van je troepen, de resulterende gevechten in de ruimte boven de planeet en uiteindelijk door een landing op de planeet zelf. Je hebt twee keuzes om de gevechten af te handelen: of je laat alles automatisch berekenen of je gaat zelf de vijand een lesje leren.

Het grootste deel van de mensen zullen het spel echter kopen voor de prachtige multiplayer. Dus wat voor verbeteringen kunnen we op dit vlak verwachten? In tegenstelling tot SW: Battlefront 2 zul je met een totaal van acht spelers in plaats van vier in ad hoc kunnen spelen. Daarnaast zul je ook via wireless met een maximum van zestien spelers kunnen gamen. De meest gespeelde mode is Conquest Mode: twee teams vechten om verscheidene punten op een map en wie het meest punten heeft veroverd wint het spel. Je zult de mogelijkheid hebben om uit 15 verschillende mappen te kiezen waarvan enkele herwerkte versies, maar met de toevoeging van meer dan genoeg nieuwe exemplaren.

Natuurlijk, wat ben je met 16 spelers als je niet het wapentuig hebt om elkaar omver te knallen? Niets natuurlijk! Gelukkig had Rebellion Software dit ook door, want ze hebben zowat alle bestaande Star Wars wapens en voertuigen toegevoegd in het spel. De Wookie crossbow, het Jedi lasersword en de thermal detonator zijn slechts enkele van de handwapens die je zult gebruiken, maar ook de befaamde Empire robotten zoals de AT-ST en AT-AT (dood en vernieling!) zul je verschillende keren in actie kunnen zien.

Naast de reusachtige gevechten op de grond kun je ook in de ruimte elkaar bekampen. Zowat alle bekende ruimteschepen kunnen bestuurd worden, van de X-wing tot de Tie-Interceptor. Gelukkig zijn ze ook zo slim geweest om bots toe te voegen in het spel. Hierdoor zit zowat elke match al vanaf de eerste seconde gevuld met spetterende actie gezien de computergestuurde vijanden en vrienden de lege plaatsen zullen opvullen zolang er niet genoeg menselijke spelers zijn.

Je personage zelf kun je compleet uitbouwen. Wil je een snelle versie dan selecteer je de nodige vaardigheden in het personagescherm om je een speedboost te geven, maar wil je gevechten langer overleven dan zul je andere upgrades moeten pakken. In totaal heb je 100 credits en naargelang de wapens en upgrades die je selecteert, worden ze opgebruikt.

Grafisch zal het spel geen grote prijzen binnensleuren, maar alles is vrij deftig afgewerkt. In acht genomen dat de mappen best groot zijn en tot de nok gevuld worden met spelers en voertuigen is dit voor een handheld een mooie prestatie. Het geluid is zoals bij de vorige games dik in orde. Alle Star Wars geluiden klinken bekend in de oren en wordt het spannend, dan hoor je een prachtige soundtrack op de achtergrond!

Voor de mensen die graag Star Wars Battlefront 2 hebben gespeeld op de PSP, zal deze opvolger een perfecte vervanger worden dankzij de hele reeks extra’s. Hebben deze games je nooit echt aangesproken, dan kan je een testritje misschien toch overwegen omwille van de singleplayer en de vele nieuwe features.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Star Wars: Battlefront – Renegade Squadron
geplaatst in: LucasArts, PSP, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply