gaming sinds 1997

Super Dragon Ball Z

Super Dragon Ball Z is een vechtgame, meer bepaald een eenvoudig en weinig verrassend vechtgame! Het is de consoleversie van een Japans arcadespel, maar jammer genoeg gaf dat gegeven enkel aanleiding tot een beperkte reeks van opties en speelmogelijkheden, zonder dit te combineren met een erg diepe gameplay.

Zo is er een trainingsmodus om je te laten kennismaken met de verschillende personages en hun bewegingen en aanvallen, een Versus-modus om eenmalig tegen een vriend te knokken en een Arcade en Survival mode, waarbij je zeven tegenstanders moet verslaan. Het enige verschil tussen beide is dat je in Survival slechts één leven hebt.

Wel erg cool en verrassend is het feit dat je je eigen personage mag aanmaken (weliswaar kiezend uit één van de basismogelijkheden), inkleuren en een naam geven. Op die manier wordt er een stukje roleplaying toegevoegd, aangezien je na elk gevechten punten krijgt waarmee je je personage dan weer mag uitbouwen met nieuwe aanvallen en bewegingen. Dankzij het verzamelen van Dragon Balls kan je bovendien nog extra verrassingen en nieuwe personages unlocken.

Eens je je keuze hebt gemaakt is het knokken geblazen. De controls zijn best simpel en gemakkelijk te leren, met twee aanvallen, een block en wat throws. Je kan ook een dubbele sprong maken, waardoor je als het ware in de lucht blijft zweven, maar echt veel nuttigs brengt dat niet bij. Wel goed is de balans tussen de verschillende personages. Het aantal verschillende moves en aanvallen per persoon is beperkt, maar ze sluiten goed bij elkaar aan ondanks hun erg gevarieerde uitzicht: zowel robots, aliens, tieners met grote zwaarden en huismoeders passeren de revue.

Grafisch valt alles steeds terug op zijn pootjes, vooral dankzij het leuke en geslaagde design dat we zo goed kennen van de comics en de tv-serie. Omgevingen en personages zien eruit zoals we het willen, met de typische kleuren en lekker geanimeerde moves. Veteranen en fans zullen zonder twijfel heel veel herkennen uit hun favoriete reeks. Tekstballonnetjes zorgen ervoor dat het stripgevoel nog meer wordt opgeroepen, zonder dat het gaat storen of een gimmick wordt. Alleen had ik het gevoel sat ik soms niet epische gevechten aan het afwerken was en dat de makers best nog wat meer aandacht hadden mogen besteden aan bombastische effecten, cameravoering en andere details.

Voldoende detail werd dan wel weer besteed aan de muziek, want die werd mooi overgenomen uit de serie. Geluidseffecten, soundtrack en voice-acting stellen dus niet teleur.

Super Dragon Ball Z is een game dat vooral de fans van de serie leuke momenten zal opleveren. Wie op zoek is naar een echt fighting game zal teleurgesteld zijn door de weinig geïnspireerde speelmogelijkheden en het al bij al simpel gehouden gevechtssysteem. Grafisch en muzikaal zit alles snor, ook al zal je nooit onder de indruk geraken van het gebeuren. En dat is een beetje jammer voor een game die het deels moet hebben van de energie en typische anime-animaties.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Super Dragon Ball Z
geplaatst in: NamcoBandai, PS2, Reviews
tags: ,


Leave a Reply