gaming sinds 1997

Terminator 2: Judgment Day

Tien jaar nadat Kyle Reese korte metten gemaakt heeft met de Terminator hebben Sarah Connor en haar zoon John een redelijk zwaar leven achter de rug. John zit bij een pleeggezin nadat Sarah naar een psychiatrische kliniek is gestuurd waar men probeert om haar te “genezen” van haar gedachten dat cyborgs de aarde gaan besturen.
Wanneer plots een Terminator John vindt en uitlegt dat hij naar het verleden is gestuurd om John te beschermen tegen een nieuw model Terminator die hem wil vermoorden gaan beide Sarah bevrijden een proberen om weg te geraken van de T1000 terminator die door Skynet gestuurd is.

Terminator 2 is een van de absolute toppers en klassiekers in het sci-fi genre en als dusdanig kan men geen genoegen nemen met een standaard release. Universal heeft dan ook zijn best gedaan met deze Blu-ray wat resulteert in een box die zeer zeker de moeite waard is.

Reeds het aanzicht is cool, met de metalen box maar wat erin zit is nog beter. We krijgen schitterende beeld- en geluidskwaliteit en zowat alle extra’s die ooit op vorige releases op DVD te vinden zijn geweest. Tel daarbij het feit dat je niet minder dan drie versies van de film krijgt en je kan je al voorstellen dat we onder de indruk zijn.

Enige kleine minpuntjes zijn dat de beeldkwaliteit technisch zo goed is dat sommige scenes in het begin (wanneer de terminators arriveren) een beetje op TRON lijken (vooral het rood is nogal heftig), en de epiloog van de Extended Special Edition is bij de haren gegrepen binnen de Terminator-saga. Het is maar goed dat deze het niet gehaald heeft in de bioscoopversie.

Al bij al zeker een must-have, deze Blu-ray release. De enige versie die we tot op heden kennen die misschien nog cooler is, is de Endoskull versie die met een plastic Terminator hoofd geleverd wordt

Onze Score:
10.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply