gaming sinds 1997

Universal Soldier

Tijdens de oorlog in Vietnam verliest Sgt. Andrew Scott het helemaal. Hij vermoordt bijna zijn gehele brigade en staat op het punt om enkele onschuldige Vietnamese vrouwen te doden wanneer soldaat Luc Deveraux tussenbeide komt. De twee geraken slaags en doden elkaar.

Jaren later is de overheid bezig met een geheim project waarbij ze dode soldaten terug tot leven brengen en ze gebruiken voor reddingsoperaties. Tijdens een missie bij Hoover Dam blijken twee eenheden, GR44 (Deveraux) en GR13 (Scott), echter een foutje te hebben waardoor ze zich terug dingen uit het verleden beginnen te herinneren. Terwijl de wetenschappers beide uit aktieve dienst willen houden om ze verder te kunnen onderzoeken besluit leidinggevend officier Kolonel Perry echter om ze aktief te houden. Wanneer echter een journaliste op onderzoek gaat en op de UniSols stuit komen GR13’s psychotische neigingen weer volop boven en GR44 lijkt de enige in staat om hem te stoppen…

Universal Soldier begon als een goedkope Terminator rip-off maar werd zo populair in de bioscoop dat meerdere vervolgen gemaakt werden en de originele film bijna een cult status verkreeg. Deze Blu-ray release toont dat ondanks alle tekortkomingen de film zijn populariteit niet voor niets verkregen heeft. Roland Emmerich heeft een schitterende job gedaan met wat hij had om mee te werken en hij slaagt er wonderwel in om de gebreken van de acteurs te omzeilen en hun positieve punten uit te laten blinken. Het feit dat JC Van Damme’s dialogen tot een minimum herleid zijn is hier reeds het beste bewijs van.

Universal Soldier is geen fantastische sci-fi aktiefilm en hij is eveneens een beetje gedateerd maar hij bevat nog steeds de aantrekkingskracht die hij destijds had en dat is al meer dan waar we op gehoopt hadden. Behalve dan dat wat beter geluid en wat meer interessante extra’s deze release op Blu-ray wat meer zouden opgefleurd hebben. Voor de rest een verrassend leuke release!

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply