gaming sinds 1997

World Tour Soccer 2

De PSP is nog geen volledig jaartje uit (in Europa althans) en een pak games zitten al aan hun tweede editie op deze handheld. Zo ook het onderhoudende World Tour Soccer, niet direct een FIFA- of PES-killer, maar deze game heeft zeker genoeg in huis om je tijdens die lange treinritten te entertainen.

Naast de obligate exhibition match en de wereldbeker zijn er tal van andere spelmodes beschikbaar die een partijtje voetbal nog leuker maken dan het al is. Zo kan je te maken krijgen met de shot- of passklok of is het veld onderverdeeld in een aantal zones die werken als multipliers voor de punten die je krijgt voor je acties. En zoals in ieder spel levert dezelfde combinatie steeds minder en minder punten; variëren is dus de boodschap. Vooraleer je de match begint, kan je jouw team een beetje managen, door onder meer de opstelling en de strategie die je van plan bent te volgen te bepalen.

De vraag is echter of dat allemaal echt zoveel uitmaakt, want met gewoon de bal naar voor te passen en te scoren kom je er ook zonder problemen. De AI laat namelijk, zelfs op de hogere moeilijkheidsgraden, nogal wat steekjes vallen waardoor je zonder problemen naar voor kunt schieten en je je in een één tegen één spelsituatie met de keeper bevindt. Makkelijk scoren dus…

De spelers reageren vlotjes op je commando’s en je bent in staat om een beperkt aantal schijnbewegingen en trucjes te gebruiken, waaronder de doelbewuste duik. Die laatste blijkt echter vooral de AI-tegenspeler voordelen op te leveren want zelf kom je er bijna altijd vanaf met een gele kaart. Spelen doe je trouwens in een aantal fictieve stadions die door hun architectuur direct duidelijk maken in welke continent ze liggen. Grafisch zijn ze net als de spelers mooi vormgegeven -voor de PSP dan toch. Hoewel de figuurtjes hier en daar soms wat hoekig en ruw aandoen, zijn de bekende en minder bekende spelers duidelijk herkenbaar en kan je over de graphics niet echt klagen. De animaties echter zouden wel beter gekund hebben; kijk er de replays maar eens op na.

Het enige grote minpunt is de commentator. Veel meer dan het overduidelijke vermelden (“Beckham passes the ball to Rooney and now Rooney has the ball”, “Zidane scores the goal”) doet hij niet en van overenthousiasme kan je hem ook al niet beschuldigen. Hij slaagt erin een voetbalmatch even saai te becommentariëren als het wereldkampioenschap petanque voor +80-jarigen.

Behalve het audiocommentaar is World Tour Soccer dus een zeer genietbaar voetbalspelletje op de PSP, dat er dankzij enkele leuke opties in slaagt om de replay value hoog te houden en wat variatie aan te brengen. Zowel op gameplaygebied als op technisch vlak kan het zijn mannetje staan, maar voor de derde editie zouden Sony wel een andere commentator mogen aannemen.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: World Tour Soccer 2
geplaatst in: PSP, Reviews, Sony Entertainment
tags: , ,


Leave a Reply