gaming sinds 1997

Yamauchi vertelt iets over de Vita en Gran Turismo

Kazunori Yamauchi is nog steeds de baas van Polyphony Digital en hij was recent op bezoek in China waar hij een paar interessante dingetjes liet vallen aan Impress Watch over Gran Turismo, de ultieme race game voor wie een PlayStation 3 heeft staan.

Alhoewel hij niet bevestigde dat er een Gran Turismo zou komen voor de Vita, liet hij toch duidelijk blijken dat men er tenminste over aan het nadenken was. Zo zou het spel in elk geval op een originele manier gebruik maken van het feit dat je er overal mee kan spelen en altijd de mogelijkheid hebt om op het 3G-netwerk te gaan. Tenminste als je niet de WiFi-versie van de handheld hebt gekocht.

Ook had hij een leuk antwoord op de vraag van fans die al lang zagen om meer mogelijkheden om de modellen van de wagens zelf aan te passen.

If we were to make it, we’d like to make use of the ability to play anywhere and the ability to use 3G at any time.

If we can find a good balance, we’d like to increase the areas where users can make modifications.

Helemaal voldoening geeft het niet, want de concurrentie heeft toch ondertussen grotere stappen gemaakt. Waarschijnlijk wordt het wachten tot GT6 vooraleer we ons helemaal kunnen uitgeven met de virtuele bolides.

Tenslotte bevestigde hij min of meer het feit dat ze al sinds de release van Gran Turismo 5 aan het werken zijn aan een zesde aflevering in de reeks. En dat is nodig ook gezien de lange ontwikkelingstijden bij de ontwikkelaar. Misschien iets voor de PlayStation 4 lancering volgend jaar dan, zolang het maar geen Prologue wordt want dan schoppen ze hem misschien halfdood.

gerelateerd spel: Gran Turismo 5
geplaatst in: Nieuws, PS3, PSVita, Sony Entertainment
tags: , , , , ,


Leave a Reply